<p>Olga Commandeur houdt wel van bewegen.</p>

Olga Commandeur houdt wel van bewegen.

(Foto:)

‘Ontplooj nu in rustiger vaarwater’

Ontplooj heeft onlangs een open huis gehouden voor alle medewerkers, hun ouders/verzorgers en andere betrokkenen. “Na een roerige periode lijkt Ontplooj, de nieuwe uitvoeringsorganisatie en opvolger van SOWECO NV, nu in wat rustiger vaarwater gekomen’’, aldus Maaike Nijman. “De organisatie zit inmiddels in een opbouwfase waarin zij hard werkt aan haar naamsbekendheid.’’

Almelo - Vitaliteit is een belangrijk thema dit jaar binnen de organisatie. Goede redenen voor een open huis aan de Plesmanweg. “Het thema vitaliteit staat centraal bij alle activiteiten die de organisatie dit jaar organiseert, zo ook tijdens het open huis. Het parkeerterrein van de organisatie aan de Plesmanweg werd afgezet om ruimte te maken voor verschillende activiteiten, kraampjes van leveranciers en klanten én een podium voor karaoke onder begeleiding van Martin Dams. Op de momenten waarop niet gezongen werd, dansten medewerkers mee bij zumbaworkshops van Dansschool Djon Brunsman waar alle bezoekers aan deel konden nemen.’’

Eerder dit jaar werden zes beweegtoestellen geplaatst die werden geopend door Olga Commandeur, bekend van het televisieprogramma Nederland in Beweging. De organisatie BewegenWerkt was tijdens het open huis aanwezig om verdere aandacht te besteden aan de beweegtoestellen, maar ook voor de begeleiding van andere activiteiten, zoals een suikerquiz, vangnetvolleybal en stuiterbal. “Ook was er de mogelijkheid je te laten wegen om erachter te komen of je zwaarder of lichter dan een zeehond was’’, aldus Nijman.

Om medewerkers te stimuleren zoveel mogelijk kennis te laten maken met al deze (gezonde) activiteiten werden stempelkaarten uitgedeeld. “Activiteit volbracht? Dan kreeg je een stempel. Aan het einde van de dag konden volle stempelkaarten ingeleverd worden. Uit alle ingeleverde stempelkaarten werden drie winnaars gekozen.’’ Ontplooj wil ook wat betekenen voor de situatie in Oekraïne. Daarom waren er zelfgebakken koekjes te koop waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat.

Qua eten en drinken koos Ontplooj voor gezondere alternatieven zoals zoete aardappelfrietjes (mede mogelijk gemaakt door Event Catering Weerink), water met een smaakje (dankzij Bidfood), een gezonde wrap, haring van een echte haringkar (Visboer Schaap), yoghurt van de tap (Boermarke), gratis fruit van bedrijf Appeltje, koffie en thee (Event Coffee) en meer. Bij sommige kraampjes stonden eigen cateringmedewerkers om een workshop te geven hoe zo’n gezonde wrap nou simpel gemaakt kan worden.

Meer berichten