De expositie 'Waterleven' is gratis te bezoeken.
De expositie 'Waterleven' is gratis te bezoeken. Foto:

Expositie ‘Waterleven’ in het Natuurhus Almelo

Algemeen

Van 23 juni tot 28 augustus is in het Natuurhus Almelo de expositie ‘Waterleven’ te zien. De expositie is samengesteld door IVN en KNNV. Iedereen is welkom om de expositie te bezoeken tijdens de openingsuren van het Natuurhus.

Almelo - Wat  een bezoeker van de expositie zoal kan verwachten? Panelen met foto’s en uitleg aan de wand bijvoorbeeld. En films en foto’s op tv-schermen. In de vitrines zijn verschillende dieren te bewonderen. Ook is er een vragenboekje voorhanden met daarin opdrachten. “Kleine doe-activiteiten die ieder zelf kan doen, jongere kinderen mogelijk met hulp van hun ouders’’, meldt het IVN. Bovendien is er tot en met 28 juli ook nog op elke dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur begeleiding aanwezig om samen met kinderen van 8 tot 12 jaar op onderzoek uit te gaan, met schepnetten, loeppotjes, microscopen en nog veel meer. Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via activiteiten.ivn.almelo@gmail.com.’’

De film die wordt vertoond is ‘Planktonium’ van Jan van IJken. “Jan van IJken heeft met behulp van microscopische apparatuur een film gemaakt over plankton. Waterleven dat in alle zeeën, meren, sloten en plassen over de hele wereld voorkomt en niet met het blote oog te zien is. We hebben de film ‘Planktonium’ gekregen van Jan en vinden het heel fijn om de wondere wereld met bijzondere muziek te laten zien op het grote tv-scherm in het Natuurhus. Daarnaast zijn er nog meer filmpjes over waterleven te zien’’, aldus IVN.
Kosten: geen.

De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 5 uur geleden
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 9 uur geleden
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 apr, 10:31
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 20 apr, 13:51