De Schoolstraat is momenteel een zandbak, waar hard wordt gewerkt en die voorlopig niet voor verkeer toegankelijk is
De Schoolstraat is momenteel een zandbak, waar hard wordt gewerkt en die voorlopig niet voor verkeer toegankelijk is (Foto: )

Herinrichting Schoolstraat op koers

ALMELO - Met behulp van bulldozers, kraanwagens en ander materiaal wordt in de Schoolstraat hard gewerkt om de herinrichting volgens schema te klaren. Dat is te doen volgens Henk Bos. Hij is senior omgevingsmanager voor NTPgroep, aannemer van dit project aan de Schoolstraat. ‘In deze crisistijd moeten we nog meer dan anders alles goed op elkaar afstemmen dan anders en dat alles letterlijk en figuurlijk op gepaste afstand.’

Letterlijk de hele Schoolstraat ligt op de schop, inclusief de trottoirs en fietspaden. Het hoofdriool is in goede staat. De rioleringen naar de woningen worden wel overal vervangen. De medewerkers dragen het werken aan de rioleringen speciale beschermende kleding. Ook wordt het schaften niet meer samen gedaan, maar afgewisseld. Natuurlijk wordt ook hier zoveel mogelijk op gepaste afstand van elkaar gewerkt. Er zijn nauwelijks mensen die naar de werkzaamheden kijken. Een voordeel is wel dat er veel minder fietsers een poging doen om toch door het zand te baggeren en hun weg te vervolgen.

De Schoolstraat wordt in twee gedeeltes verder aangepakt. Het eerste deel krijgt eind mei zijn eerste lagen en dan kunnen bewoners weer met hun auto’s bij de woning komen. De planning is dat de laatste laag half september in een keer wordt aangebracht met twee machines. Henk Bos heeft voor het project begon een inventarisatie gehouden. Bijvoorbeeld waar mensen wonen die slecht ter been zijn en met een rollator dicht bij hun woning moeten kunnen komen. Deze bewoners krijgen dan bijvoorbeeld specifiek planken om toch hun woning te kunnen bereiken. Een bewoner op nummer 33 wordt op deze manier geholpen. Er is overleg geweest over hoe de medewerkers van het Palet hun onderkomen kunnen bereiken met hun bakfiets, dat geldt ook voor lokale ondernemers zoals de Voordeelshop. Hulpdiensten krijgen vrijwel dagelijks een update hoe ze woningen toch kunnen bereiken.

Tegelijk met de eerste laag komen er ook nieuwe bomen in de straat. Het zullen er beduidend minder zijn dan voorheen, maar in de plaats daarvoor komen er wel meer parkeerplaatsen en dat was een duidelijke wens van de bewoners. Al met al zullen de werkzaamheden volgens plan tot half september in beslag nemen en dat ondanks alle coronaperikelen. Henk Bos geeft aan dat de NTP groep een aannemingsbedrijf is met meer dan 200 medewerkers in vaste dienst. Hun hoofdpijlers zijn infrastructuur, milieu en bouw. Ze hebben vestigingen in Enschede, Hattem en Zevenaar. ‘Voor zover ik weet zijn er nog geen medewerkers getroffen door het coronavirus,’ aldus Henk Bos. ‘Dat kan natuurlijk heel snel wel gebeuren, maar iedereen doet wel erg zijn best om zich aan alle voorschriften te houden. Meer kunnen we niet doen. Alles dan verder alles zonder tegenslagen verloopt ziet de Schoolstraat er in september er heel anders uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden