Burgemeester Gerritsen roept iedereen op vooral een beetje op elkaar te letten en voor elkaar te zorgen
Burgemeester Gerritsen roept iedereen op vooral een beetje op elkaar te letten en voor elkaar te zorgen (Foto: Willem van Walderveen)

Almeloërs, let een beetje op elkaar!

ALMELO – ‘Alle initiatieven zijn overweldigend en hartverwarmend. Mooi om te zien hoe Almeloërs elkaar door deze moeilijke periode heen helpen. De crisis die gaande is gaat langer duren dan we hopen. Juist dan is het goed om na te denken hoe je je buren, je familie, elkaar kunt bijstaan. Deze initiatieven zeggen veel over de noaberschap die ons zo eigen is. Ik ben ervan overtuigd dat we daarin de energie vinden om hier met elkaar uit te komen. Hou wel de richtlijnen aan die gelden om het coronavirus in te dammen. Gebruik je gezonde verstand en houd gepaste afstand van elkaar. Ik hoop dat iedereen die zich ziek voelt, binnen blijft en alle voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Ook in deze onzekere tijd zijn we sàmen Almelo! Heel veel dank,’ aldus burgemeester A. Gerritsen.

Nu de Coronamaatregelen inmiddels al een week in werking zijn getreden zijn er inmiddels ook al heel veel initiatieven ontplooid. KomErbij, is de coalitie van sociale partners in Almelo. Ze hebben een meldpunt geopend. Hier kunnen Almeloërs met initiatieven zich melden om mensen die alleen thuiszitten een extra hart onder de riem te steken vooral nu de kwetsbare groep verzocht wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Elke inwoner kan zijn of haar steentje bijdragen. Hierbij een paar tips:

* Bel vaker en langer. Hoe makkelijk is het om wat vaker te bellen of langer te bellen? Kijk bijvoorbeeld samen naar een televisieprogramma en zet uw telefoon dan op luidsprekerstand. Zo bent u op afstand toch verbonden.

* Schrijf kaarten en brieven

Veel mensen hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten. Dat kunt u natuurlijk doen met uw eigen ansichtkaarten en enveloppen. Maar u kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van Omapost (www.omapost.nl; met code coronapost kan dit tegen kostprijs).

Op de website van het Oranjefonds kunnen mensen gratis kaarten aanvragen. Deze kunnen mensen vervolgens zelf naar betrokkenen sturen.

* Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn (www.deluisterlijn.nl). Via 0900-0767. Mensen kunnen hier terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek.

* De Zilverlijn

De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen (www.ouderenfonds.nl/aanmeldenzilverlijn). Professionele vrijwilligers bellen regelmatig en bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek.

* Gebruik Corona Quarantaine Contact

De omroepen KRO-NCRV brengen mensen in contact via Corona Quarantaine Contact. Op de actiepagina (www.kro-ncrv.nl/corona) kunnen mensen aangeven gebeld te willen worden.

KomErbij roept Almeloërs op om gebruik te maken van deze mogelijkheden en hun oudere buurvrouw, buurman, opa of oma te helpen de komende tijd goed door te komen. Want alleen samen kunnen we eenzaamheid en nu ook corona verslaan. Voor vragen kan men ook terecht bij info@komerbijalmelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden