Het Havengebied Zuid is het decor van de nieuwe voorstelling over Almelo 600 jaar recht
Het Havengebied Zuid is het decor van de nieuwe voorstelling over Almelo 600 jaar recht (Foto: )

Nieuw theaterspektakel op stapel

ALMELO - De aanleiding voor het nieuwe theaterspektakel ‘Almelo 600 jaar recht’, is afkomstig van Stadshistoricus Hans Holtmann. Hij gaf aan dat in 2020 Almelo 600 jaar stadsrechten zou hebben. Helaas is hij vorig jaar heel plotseling overleden. Vervolgens was het Egbert ten Cate die aangaf dat iets gedaan zou moeten worden met het bijzondere kroonjaar. Op ,6 7,8, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21 en 22 augustus wordt ‘Almelo 600 jaar recht opgevoerd op het nieuwe podium in Haven Zuid.

Deze nieuwe theatervoorstelling wordt een vervolg op de grote successen van Katoen en Nu en het Verzet Kraakt. Wederom is het spektakel een product van producent Gerard Cornelisse. ‘Het wordt een voorstelling waarin recht en onrecht, plichten en rechtspraak als leidraad door de voorstelling lopen,’ aldus Cornelisse.

De grote lijnen voor de nieuwe voorstelling kregen rond de laatste jaarwisseling vorm. In het stuk speelt iemand die hulpbehoevend is en waar Buurtzorg regelmatig over de vloer komt, maar hij weet alles van de geschiedenis. Arm en rijk mogen beide meedoen en het volk zelf mag recht spreken. Het wordt een voorstelling die doorspekt is van humor.

Audities

Laurens ten Den en Jan Tekstra hebben ook voor deze voorstelling de tekst voor hun rekening genomen. Nieuw is de regie, die is voor deze keer in handen van Ellen Kremers en Anne de Blok. Ellen speelde een hoofdrol in het Verzet Kraakt. Anne is een talentvolle jonge regisseur. Natuurlijk zijn er een aantal spelers nodig. Dit zijn grotere en kleine rollen. Iedereen kan zich aanmelden om auditie te doen op 18 en 19 april. Voor meer informatie hierover ga naar info@almelo600jaar.nl

Voorstelling

Deze keer wordt het nieuwe drijvende podium de plaats waar het stuk plaats vindt. De voorstelling begint net als de vorige musicalspektakels om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd dat wederom verzorgd wordt door het Theaterhotel. Voor het diner begint wordt er via soort van merchandising allerlei handel gedreven. Standwerkers zullen van alles gaan aanbieden. Het diner vindt plaats in het voormalige Albert Heijn pand. Vervolgens vindt dan van 20.00 uur tot zeker 21.30 uur de voorstelling plaats. Linda Edens heeft wederom de werving en verantwoordelijkheid over de vele vrijwilligers, een taak die haar op het lijf geschreven lijkt. ‘Ik ben van mening dat het allemaal voor elkaar komt en dat het in Almelo zeker gaat lukken dat er straks in augustus een prachtig evenement wordt gerealiseerd. De plaats waar gespeeld wordt, kan per optreden plaats bieden aan ongeveer 600 mensen. Dat moet voor zeker 5000 mensen een mooie avond worden,’ aldus een blije Gerard Cornelisse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden