Ben en Ellen Kamp hebben samen vele jaren met hart en ziel Kamp Lederwaren gerund
Ben en Ellen Kamp hebben samen vele jaren met hart en ziel Kamp Lederwaren gerund (Foto: )

Ben en Ellen Kamp nemen afscheid

ALMELO - ‘Als ik nog 45 jaar was, ging ik nog graag een aantal jaren door. Want vooral de vele contacten zal ik missen,’ geeft Ben Kamp(70) van Kamp Lederwaren in de Grotestraat Zuid aan. Na ruim 53 jaar heel hard werken Ben en zijn vrouw Ellen het mooi geweest. Ze hebben in Travelbags een prima opvolger gevonden, die de zaak nagenoeg op dezelfde voet voortzet, het assortiment wordt zelfs nog wat uitgebreider.

Eind jaren 20 van de vorige eeuw was het opa Kamp die in Hengelo een zadelmakerij begon. De vader van Ben nam het over en begon met de verkoop van lederwaren. Als jochie van amper zes jaar mocht Ben al mee om te kijken hoe zijn vader de lederen artikelen aan de man bracht. Zo is de liefde voor het vak, het handelen en vooral het omgaan met mensen reeds begonnen.

In de jaren ’70 zijn Ben en Ellen ook een fabriek in de wijk Windmolenbroek gestart. Dat was destijds nog een wijk in opbouw en als de mensen hen wilden bereiken moesten ze bijna door de weilanden. ‘Dan zagen we van ver al dat de mensen voor ons kwamen,’ geeft Ben lachend aan.

Onder de naam LeKa maakten ze ceinturen en riemen en dat doen ze nog steeds. Deze worden overal in de regio geleverd. De fabriek is nu in handen van een schoonzoon en draait nog steeds. Ze hebben er meerdere werknemers waaronder ook negen mensen van Soweco die gedetacheerd zijn vanuit Soweco.

Uitbreiding

In Almelo namen ze destijds aan de Bornerbroeksestraat het pand van mevrouw ten Harmsen over. In eerste instantie kreeg Ben van zijn vader 3000 gulden in handen om daar ‘iets van te maken’. Dat lukte Ben aardig want naast verkopen van lederwaren kocht hij aan de Bornerbroeksestraat meerdere naastgelegen panden erbij. De zaak liep prima. In die tijd reed Ben regelmatig met zijn speciale Kreidler op en neer naar Hengelo om daar reparaties te laten uitvoeren.

Uiteindelijk deed zich de mogelijkheid voor een pand in de binnenstad te kopen en die kans grepen Ben en Ellen aan. Het werd het pand aan de Grotestraat Zuid waar ze tot op de dag van vandaag gevestigd zijn. Aan de achterzijde is het pand in de loop der jaren flink uitgebreid.

Kamp Lederwaren kent een groot assortiment aan tassen, riemen, portemonnees, rugzakken en nog veel meer. Tot februari jl. runden ze ook de Koffergigant erbij.

Uitverkoop

Ben en ook Ellen hebben vele lange dagen gemaakt, maar ze deden het met veel plezier. Ze hebben de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje bereikt. Kamp lederwaren kent tot 15 juni a.s. een grote uitverkoop met kortingen tot 70%. ‘En dan wordt het eerst tijd voor een grote vakantie en daarna zien wel verder, maar achter de geraniums zul je mij nog lang niet vinden,’ geeft Ben Kamp aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden