Een kunstwerk van Fred Weinreder, een van de tweehonderderd kunstwerken die te koop wordt aangeboden
Een kunstwerk van Fred Weinreder, een van de tweehonderderd kunstwerken die te koop wordt aangeboden (Foto: )

Kunstwerken gemeente in de publieke verkoop

ALMELO - Namens de gemeente Almelo gaat Kunsthal Hof88 ongeveer 200 kunstwerken verkopen die in gemeentebezit zijn. Deze werken staan nu in opslag bij de Kunsthal. De gemeente is van mening dat kunst gezien moet worden door zoveel mogelijk mensen. Deze verkoop is voor iedereen die graag naar kunst kijkt en dus ook voor mensen met een iets smallere beurs. Het is namelijk dé kans om tegen een redelijk lage prijs een kunstwerk te kopen. Het gaat om schilderijen, grafieken etsen en tekeningen van veelal lokale kunstenaars, die in de afgelopen jaren door de gemeente zijn gekocht. In de collectie zitten kunstwerken van bekende kunstenaars zoals Peter Leeuwen, Herman Meijlof, Han Veneman, Roger Raveel, Thijs Buit, Fred Weinreder en Jan Gierveld. De prijzen variëren van € 10.- tot € 5000.-. Voor de meeste werken liggen de prijzen onder de € 100.-. De opbrengst van de verkochte werken komt geheel ten goede aan de lokale voorzieningen en activiteiten voor beeldende kunst.

Op zaterdag 28 maart 10.00 uur geeft Jan Martin van Rees, wethouder van cultuur, het startsein voor de verkoop. Inwoners zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Ze kunnen dan ook al vast een oogje laten vallen op een kunstwerk. Middels een aankoopformulier kunnen ze het dan ook al reserveren. Voor vragen over de verschillende schilderijen kan men medewerkers van de Kunsthal aanspreken. In de loop der jaren verzamelde de gemeente Almelo heel wat kunst, vaak verkregen via diverse regelingen ter ondersteuning van professioneel werkende kunstenaars. Een deel van deze kunst is niet voor iedereen zichtbaar, maar ligt opgeslagen in een depot. De gemeente is van mening dat kunst daar niet voor bedoeld is. Daarom organiseert Kunsthal Hof 88 voor de gemeente Almelo een publieksverkoop van enkele honderden werken uit dit gemeentelijk depot. De vastgestelde prijzen zijn gericht op een brede spreiding van deze werken onder particulieren.

De kijkdagen zijn van zaterdag 28 maart tot en met zondag 5 april en de speciale openingstijden van de Kunsthal Hof88 zijn dan van zaterdag tot en met woensdag 28 maart t/m 1 april van 10.00 uur tot en met 17.00 uur en donderdag 2 april en vrijdag 3 april van 10.00 uur tot en met 21.00 uur. De werken kunnen opgehaald worden op de ophaaldagen. Zaterdag 4 april van 10.00 uur tot 16.00 uur en zondag 5 april van 10.00 tot en met 14.00 uur in de Kunsthal Hof88. Betalingen alleen per pin. De opbrengst gaat naar kunst in Almelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden