Ondernemer Richard Schuldink ontving het keurmerk op 6 maart, onder andere voor hun duurzame keuzes
Ondernemer Richard Schuldink ontving het keurmerk op 6 maart, onder andere voor hun duurzame keuzes (Foto: )

Plus Schuldink ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk

ALMELO – Plus Schuldink in Almelo is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Richard Schuldink ontving het keurmerk op 6 maart in aanwezigheid van wethouder Jan Martin van Rees, gemeente Almelo. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Lokaal en duurzaam ondernemen

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Richard Schuldink en zijn medewerkers bewezen dat zij zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Deze enthousiaste ondernemer is o.a. gecertificeerd door zijn bijzondere inspanning op het gebied van lokale betrokkenheid, waarmee in belangrijke mate wordt bijgedragen aan het verhogen van de leefbaarheid van deze gemeente, maar vooral van de wijk. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria

Plus Schuldink in Almelo is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek. Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Schuldink is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’ Met Plus Schuldink hebben ruim 230 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. www.supersupermarkt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden