'De hel van Twente' van Ruiten Drie wordt woensdag 18 mei verreden.
'De hel van Twente' van Ruiten Drie wordt woensdag 18 mei verreden. (Foto: )

‘De hel’ van Ruiten Drie mag weer

De Almelose Toervereniging Ruiten Drie houdt op woensdag 18 mei de Ten Tusschers Hel van Twente 2022. ‘’Als vanouds’’, zegt Frank Brouwer van Ruiten Drie. Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden: 60 kilometer, 100 kilometer, 160 kilometer en 200 kilometer.

Almelo - Na een door corona noodgedwongen pauze van twee jaar houdt ATV Ruiten Drie op woensdag 18 mei weer de Hel van Twente.
Het is de grootste midweekse fiets toertocht van Nederland, stelt Frank Brouwer van Ruiten Drie. “Met de Almelose fietsenwinkel Ten Tusscher is een nieuwe hoofdsponsor opgestaan en Ten Tusscher is nu naamgever van deze tocht geworden. Het belooft wederom een fantastisch evenement te worden.’’

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Niet alleen sportieve, snelle fietsers kunnen meedoen, maar dit jaar is er ook een speciale route voor E-bikers en recreatieve fietsers.

Veel vrijwilligers

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers is Ten Tusschers Hel van Twente inmiddels uitgegroeid tot de grootste midweekse toertocht van Nederland.
De tocht is geschikt voor beginners tot gevorderde fietsers door de volledig uitgepijlde routes van 60 kilometer, 100 kilometer, 160 kilometer en ook 200 kilometer met meerdere verzorgingsposten. “Niet voor niets noemt de Wielersportbond NTFU de Hel van Twente één van de tien tochten die je niet mag missen’’, zegt Brouwer.

Vanuit Almelo loopt het afwisselende parcours van de “Hel” door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden en de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers. 

Mensen kunnen de routes in de dagen voor de tocht downloaden via Fietssport.nl. Brouwer: “Het is heel eenvoudig om van tevoren in te schrijven voor Ten Tusschers Hel van Twente. Dit scheelt wachttijden bij de start.”
Meer informatie of inschrijven kan via www.fietssport.nl/toertochten/53651.

Naast het aantal recreatieve fietsers groeit ook het aantal E-bikers op de Twentse wegen en fietspaden. Frank Brouwer: “Daarom heeft Ten Tusschers Hel van Twente dit jaar ook een speciale route voor E-bikers. De route van 60 kilometer is voor elk niveau E-biker en recreatieve fietser goed te doen en is er een pauzeplek met koffie en gebak op een van mooiste plekken van Twente. Wil je met de E-bike of als recreatieve fietser meedoen aan Ten Tusschers Hel van Twente? Schrijf je dan in.’’

Meer berichten