Er komen in ieder geval 66 laadpalen bij in Almelo.
Er komen in ieder geval 66 laadpalen bij in Almelo. (Foto: )

Gemeente plaatst er 66 laadpalen bij in de stad

Almelo - Omdat het aantal elektrische voertuigen sterk groeit, gaat de gemeente tot en met 2025 het aantal laadpalen uitbreiden met 66 laadpalen op openbare parkeerplaatsen. De 66 laadpalen komen bovenop de 33 laadpalen die al geplaatst zijn.

Op verzoek kunnen het er nog meer worden. “We vragen inwoners om mee te denken over locaties’’, zegt wethouder Arjen Maathuis. “Wie behoefte heeft aan een laadpaal in eigen omgeving kan daarvoor een aanvraag indienen.’’ In totaal zijn 270 laadpalen mogelijk tot en met 2025, zodat er 171 laadpalen op verzoek geplaatst kunnen worden.

De gemeente wijst 66 plekken aan waar de komende drie jaar sowieso nieuwe palen komen. Op de kaart op de website staan alle geschikte plekken waar een paal geplaatst kan worden. “Ook als iemand een aanvraag doet of als de behoefte daar groot is. Als er geen laadbehoefte is en niemand doet een aanvraag, dan komt er dus voorlopig geen laadpaal.’’

Op de site almelo.nl/laadpalen kunnen inwoners reageren tot en met zondag 29 mei. De palen zijn bedoeld voor inwoners die hun auto niet op hun eigen terrein kunnen opladen en voor bezoekers van Almelo. “De punten zijn zo getekend dat het netwerk gelijkmatig verspreid is over de stad’’, aldus Maathuis.

Meer berichten