Ontdek Hightech Almelo houdt op zaterdag 21 mei Open Dag bij vier bedrijven met tal van activiteiten.
Ontdek Hightech Almelo houdt op zaterdag 21 mei Open Dag bij vier bedrijven met tal van activiteiten. (Foto: )

Open Dag Ontdek Hightech Almelo

De Stichting Ontdek Hightech Almelo houdt een Open Dag op zaterdag 21 mei en nodigt mensen uit om de techniek en de wetenschap mee te beleven.

Almelo - Op zaterdag 21 mei vindt de Open Dag van Stichting Ontdek Hightech Almelo plaats. “Tijdens deze open dag onderzoek en beleef je techniek en wetenschap! Naast leuke rondleidingen kun je ook zelf aan de slag. De open dag is een belevenis voor jong en oud. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom bij vier van onze hightech bedrijven: Urenco Nederland, ETC Nederland, VDL ETG Almelo en Aeronamic. Via www.ontdekhightech.nl/opendag kun je de routekaart downloaden’’, meldt Jolanda van der Kammen van Ontdek Hightech Almelo.

Workshops

Worskhops zijn er ook bij de Open Dag. “Tijdens deze gratis open dag nemen we je graag mee in de wereld van luchtvaart, energie en hightech machines en systemen. Natuurlijk kun je ook actief meedoen aan allerlei techniekworkshops en genieten van Mad Science demo’s en fun stations. Zo leer je spelenderwijs van alles over techniek en wetenschap’’, aldus Van der Kammen. 

Jetwing vliegen staat ook op de rol bij de Open Dag van Ontdek Hightech Almelo. “Stap bijvoorbeeld in de wereld van een proces operator bij Urenco, ervaar jetwing vliegen in een VR flight simulator bij Aeronamic, rijd op een segway bij VDL ETG en bewonder de nieuwste solar auto van Solar Team Twente bij ETC Nederland’’, aldus Van der Kammen. 

De techniek ontwikkelt zich steeds verder, weer Van der Kammen. “Tijdens de Open Dag maak je kennis met allerlei nieuwe technieken en ontwikkelingen die een steeds belangrijkere rol in ons leven spelen. Ontwikkelingen die niet zonder goed opgeleide technici kunnen. Het is daarom van groot belang dat meer jongeren techniek omarmen en kiezen voor een toekomst in de techniek in Almelo. Mede om deze reden hebben twaalf hightech bedrijven in Almelo hun krachten gebundeld in Ontdek Hightech Almelo. Vanuit dit gezamenlijke platform doen ze er alles aan om jongeren enthousiast te maken voor techniek én de kansen die er liggen bij met name de vele hightech bedrijven in Almelo.’’
Meer informatie www.ontdekhightech.nl

Meer berichten