Het echtpaar de Roo voor hun woning, die zo fraai door familie en buren versierd is
Het echtpaar de Roo voor hun woning, die zo fraai door familie en buren versierd is (Foto: )

Geven en nemen geheim van 60 jaar huwelijk

ALMELO - Een pijnlijke hand was destijds de aanleiding dat Henk de Roo(82) en Joke ter Riet (83) elkaar leerden kennen. Na de eerste kennismaking werd er vaker afgesproken, dat mondde uit in een verkering en later verloving. In 1960 is het paar getrouwd en in Almelo komen wonen. Ze kregen drie kinderen waarvan de zoon helaas is overleden. Er zijn drie kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is op komst.

Joke is geboren in de Enschede wijk Driene en kwam later door haar werk in de huishouding van het Diaconessenhuis, in Almelo wonen. Henk is een rasechte Almeloër. Hij werkte vele jaren in de metaal bij Jonge Poerink. Ook heeft hij een hele tijd bij Egger vitrage gewerkt. Zijn laatste werkzame jaren waren in de bouw. Henk was en is nog steeds een goede schilder en behanger. Dat beamen zijn kinderen en kleinkinderen ook.

Henk vervaardigt allerlei houten speelgoed. Dit werd op een bepaald moment zoveel dat hij het wel moest gaan verkopen. Samen met zijn vrouw Joke staat hij al vele jaren met veel plezier op allerlei markten om het speelgoed aan de man te brengen. Joke vindt het geweldig om te breien en te haken en Henk kijkt graag naar Heracles op tv.

Het paar reist ook nog graag met de caravan, voorheen door heel Europa en tegenwoordig hebben ze een standplaats op een camping in Tubbergen. ‘Het leven is geven en nemen en als je dat kunt is het niet moeilijk 60 jaar bij elkaar te blijven,’ geven zowel Henk als Joke aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden