<p>De jeugd aan de slag met de spuitbus.</p>

De jeugd aan de slag met de spuitbus.

(Foto:)

Leerlingen van de Wierde blij met project Avedan

Leerlingen van de Wierde en OBS step hebben een project van Avedan met succes ingevuld. “Ze hebben ons geweldig geholpen’’, zegt Wendy Leerkotte van Praktijk voor Coaching en Creativiteit (PvCC).

Almelo - De jeugd werkte mee aan een tweetal projecten van Avedan. “Vanuit het jongerenwerk helpen veertien kinderen uit de omgeving ons met het spuiten van acht kunstwerken en een muur aan de Nieuwstraat. Dit in samenwerking met Avedan Welzijn en Anne Marie Pleyhuis. Afgelopen week hebben wij al twee projecten afgerond: het opfleuren van een winkelgevel, Achter de Molen 8, en het pimpen van een poort van groenteboer Wesselink’’, aldus Wendy Leerkotte.
Het project ‘Achter de Molen’ is een bewonersinitiatief. “De gemeente Almelo is onze opdrachtgever en wij van de Praktijk voor Coaching en Creativiteit zijn projectleider en uitvoerder van deze vier leuke projecten. Het doel is om de buurt op te vrolijken en de maatschappelijke betrokkenheid en eigenaarschap te vergroten. We hebben al veel mooie reacties gekregen’’, aldus Wendy Leerkotte. “Onze praktijk is gericht op jongeren en creativiteit, wij werken in heel Twente voor diverse gemeenten, bedrijven en instellingen en onze expertise is het opzetten en uitvoeren van grote projecten. Dit doen wij zelfstandig als team of als jeugdwerk samen met jongeren. In ons team werken ervaren jeugdwerkers en wij ervaren dat onze manier van jeugdwerk de jeugd ook echt aanspreekt.’’

Meer berichten