Geef je op via brokenbrassdag@gmail.com.
Geef je op via brokenbrassdag@gmail.com. (Foto: )

Kaliber: Broken Brass

Almelo - In samenwerking met Broken Brass, Oyfo, Muziekschool Borne en OBM organiseert Kaliber Kunstenschool op zondag 15 mei de grote Broken Brass Workshopdag bij Studio 15, vanaf 14.00 uur. “Tijdens de workshop word je uitgedaagd om op een nieuwe manier naar je instrument te kijken en laat ruimte voor improvisatie, eigen inbreng en creativiteit’’, aldus Kaliber. Voor koper- en houtblazers, drummers en percussionisten van elk niveau.

 (vanaf ongeveer een jaar les) Leeftijd: alle leeftijden Tickets: € 5 per persoon 

onder vermelding van het aantal personen, leeftijd(en) en instrument. Er wordt gewerkt aan een van de nummers uit het ‘Broken Brass Songbook’ en dit resulteert aan het eind van de dag in een superleuk gezamenlijk optreden!

De workshop wordt gegeven door de bandleden van Broken Brass, bekend van hun next level brassmuziek. Alle deelnemers worden begeleid door een workshopleider van hun eigen instrument en kijken mee over de schouder van de andere instrumenten. Na een korte introductie wordt er in twee groepen aan het nummer gewerkt.

In de ene groep zal er inhoudelijk naar de muziek worden gekeken, waarbij onder andere de manier van spelen, articulatie, houding, ademhaling, maar vooral ook (podium)presentatie en spelplezier aan bod komen. De andere groep zal zich bezig houden met improvisatie én met het gebruik van de effectpedalen bij blaasinstrumenten. Broken Brass gebruikt live effect pedalen om sounds en effecten als reverb, delay, octaver, chorus en flanger toe te passen. Tijdens dit onderdeel van de workshop zul je zelf ervaren welk effect dit heeft op de sound van het blaasinstrument en word je uitgedaagd zelf keuzes te maken in het gebruik van de pedalen.

Nadat je beide onderdelen hebt gevolgd zal er gezamenlijk worden gerepeteerd en opgetreden. Speel jij mee op deze superleuke dag?

Meer berichten