Johanna ter Steege komt terug in Wierden.
Johanna ter Steege komt terug in Wierden. (Foto: )

Cultureel interview met actrice Johanna ter Steege

Na het succes met Mark Kaptein (medisch directeur Pfizer) eind oktober organiseren de Culturele Raad Wierden en de Historische Kring wederom een avondvullend interview met een oud-Wierdenaar: actrice Johanna ter Steege. 

Wierden - Johanna ter Steege wordt op donderdag 19 mei om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat geïnterviewd door Henk Robben, oud-burgemeester van Wierden. De entreeprijs is 5 euro. Kaarten zijn te koop bij Reterink Wierden, Primera Enter en aan de zaal. Gerrit Lammers is ook te gast. Hij is naast landbouwer in Notter ook acteur in het theaterspektakel Hanna van Hendrik. 

Johanna ter Steege is geboren op 10 mei 1961 te Notter (gemeente Wierden). Ze wordt bevraagd over haar jeugd in Notter, haar kijk op Wierden, haar binding met Twente en natuurlijk haar imposante film- en toneelcarrière. Ze studeerde aan de Academie voor Drama en Kunst en Kampen, gevolgd door de Toneelschool in Arnhem. Ze verwierf internationale bekendheid door rollen in minstens veertig films. In 2019 organiseerde zij het theaterspektakelstuk Hanna van Hendrik op Vliegveld Twente met glansrollen van haarzelf en Huub Stapel, waar bijna 50.000 bezoekers op af kwamen. 

Meer berichten