De Almelose Emma kreeg enorm veel stemmen tijdens de spetterende finale van The Voice of Holland
De Almelose Emma kreeg enorm veel stemmen tijdens de spetterende finale van The Voice of Holland (Foto: )

Emma gestrand in de finale The Voice

ALMELO - Ze begon eigenlijk bij toeval aan haar Voice-avontuur. Ze dacht nog even aan The Voice Kids mee te kunnen doen. Daarvoor bleek ze net ietsje te oud. Emma Boertien uit Almelo was 16 toen ze aan de eerste opnames van the Voice deelnam. Inmiddels is ze 17 jaar en daarmee een van de jongste deelnemers. Ze heeft het tot de finale geschopt en de aandacht voor haar geweldige stem met een enorm bereik is overal in het land doorgedrongen. Het heeft haar leven voorgoed veranderd.

 

Emma kreeg haar talent waarschijnlijk via haar moeder mee. Ze begon op haar zevende al met pianospelen en sinds ze naar de middelbare school gaat zit ze op zangles. Ze speelt ook in een band. Emma wil heel graag verder in de muziekwereld en heeft inmiddels ook al een conservatorium op het oog. ‘Ik vond de sfeer en de docenten heel prettig in Utrecht en daarom wil ik daar graag naar toe,’ geeft Emma vol vertrouwen aan. Ze doorliep de battles, de knock-out fase, de liveshows en de halve finale. In die halve finale zong ze een heel ander genre dan in de vorige optredens. Ze vertolkte het lied ‘Don’t sing that song for me’, van Aretha Franklin. Dat deed ze met heel veel overgave en zo indrukwekkend… Alle juryleden waren lovend. Maar het publiek mocht bepalen en daar was met name jurylid Anouk echt niet blij mee. Toch zegevierde in deze het recht van de beste. Emma won van Kes, ondanks haar vele volgers op social media.

Emma mocht afgelopen week meewerken aan het opnemen van een lied en ook kwam ze samen met haar coach Waylon naar haar school, CSG het Noordik in Almelo. De belangstelling voor haar en haar coach was groot. Op school zong ze enkele nummers van onder andere Frank Sinatra.

Op vrijdag 28e was de school geopend voor de leerlingen, die werden in de gelegenheid gesteld om de finale bij te wonen. De leerlingen zaten vol spanning in de grote zaal te wachten en konden via een groot scherm alle optredens goed volgen. Naast al die gezonde spanning was er ook heel veel plezier en op het moment dat er gestemd kon worden kwamen de mobieltjes massaal tevoorschijn. Want stemmen was van grootste belang, al had coach Anouk daar de nodige moeite mee.

Grande finale

In de finale nam Emma het op tegen Stef, die in 2014 al eens gekozen is tot beste sing-a-songwriter van Nederland, Sophia en Daphne. Iedereen is tot nu toe lovend geweest over het grote zangtalent van Emma. Als ze eenmaal op het podium staat vergeet ze alles om haar heen en geeft zich helemaal. In de halve finale moest ze aan het eind nog een geweldige uithaal laten horen. Ze deed het, met alles wat ze in zich had.

Helaas ging Sophia er met de winst vandoor maar voor Emma is zeker een gouden toekomst weggelegd. Super goed gedaan Emma!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden