<p>Eisvrij is onderdeel van Humankind.</p>

Eisvrij is onderdeel van Humankind.

(Foto: )

Eisvrij vernieuwend alternatief voor de BSO

Westerhaar - Op 2 en 3 mei gaan de kinderen van Buitenschoolse Opvang De kleine wereld in Westerhaar op een leerzame ontdekkingstocht in hun directe omgeving.
Zij krijgen namelijk eisvrij, het vernieuwende alternatief voor de traditionele BSO. “Hoe maak je brood? Wat doet een licht- en geluidstechnicus in een theater? Hoe melk je een koe? Bij eisvrij beleef je het allemaal! Samen met bedrijven en instellingen zet eisvrij zich in om de horizon van kinderen te verbreden en hen spelenderwijs te laten leren van het echte leven’’, aldus Eisvrij, sinds 2017 onderdeel van Humankind, de grootse landelijke non-profitorganisatie voor kinderopvang en -ontwikkeling.

In de meivakantie krijgen de kinderen van BSO De kleine wereld als eerste uit Twenterand eisvrij. “Wat ze precies gaan doen, blijft een verrassing. Eisvrij haalt de kinderen op en brengt ze naar bedrijven in de buurt om daar samen met hun eigen leidsters een handje te helpen op de werkvloer. De kinderen die meedoen zijn in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.
Eisvrij wordt mede mogelijk gemaakt door enthousiaste lokale ondernemers die hun kennis en vakmanschap willen delen met de kinderen, zoals Alpacaboerderij Salvus, Het Punt in Vroomshoop en Melk-en Pluimveehouderij De Kooyen in Den Ham.

Meer berichten