<p>Raven Hengelsport heeft alle benodigdheden om gezellig uit vissen te gaan.</p>

Raven Hengelsport heeft alle benodigdheden om gezellig uit vissen te gaan.

(Foto: )

Kinderen van de Ipad? Ga vissen!

Gaan vissen kan voor kinderen een ontzettend leuk dagje uit zijn. De meeste kinderen vinden het heel spannend en bijzonder. Een dagje vissen met kinderen is dan ook een unieke manier om tijd met je kind of kleinkind door te brengen en een band op te bouwen.Raven Hengelsport op Woonboulevard Almelo heeft alle benodigdheden.

Almelo - Het is natuurlijk altijd leuk als je wat vangt, maar met kinderen is dat eigenlijk wel een vereiste. De meeste kinderen hebben een korte concentratieboog en willen niet uren zitten wachten tot er wat gebeurt.

Kies dan ook een locatie uit waar de kans op een vangst groot is en voer op de vislocatie desnoods een beetje vooraf. Via de blog van start2fish hier wat leuke tips.

1. Kies een bekende locatie

Het is verstandig een locatie te kiezen die je al kent. Zo weet je precies welke vis je er kan verwachten, welke vistechnieken goed werken en welk aas je het best kunt gebruiken. Dit scheelt in de voorbereiding en maakt de kans groter dat jullie een paar keer een mooie vangst doen.

2. Kleine slootjes of vijvers

Zelfs de kleinste slootjes en vijvers bevatten vaak al allerlei soorten kleine visjes. Gaat je kind voor het eerst vissen, dan is het sowieso verstandig niet op grote roofvissen in te zetten. Sommige kinderen vinden het maar wat eng als er een kanjer van een vis uit het water komt.

Een ander voordeel van een slootje of kleine vijver is dat zich er vast één dichtbij huis bevindt. Gebeurt er een ongelukje, begint het plotseling te regenen, of vindt de kleine het toch echt helemaal niks? Dan ben je ook zo weer thuis.

3. Visvijvers

Nederland kent verschillende commerciële visvijvers, waar het visbestand kunstmatig in stand wordt gehouden. Hier weet je vrijwel zeker dat je iets vangt. Vissen op visvijvers is dan ook een aanrader voor kinderen. Vaak beschikken visvijvers ook over horeca of catering, zodat je gerust even een pauze kunt nemen om lekker wat te eten en te drinken.

Een dagvergunning van een visvijver kost gemiddeld tussen de vijftien en twintig euro. Dus voor die prijs moet je het zeker niet laten.

Materiaal: een hengel

Het is voor kinderen het meest eenvoudig om met een vaste hengel met dobber te vissen. Dat turen naar de dobber kan alleen wel saai worden en sommige kinderen vinden het juiste geweldig om vaak te werpen. Heb je zelf genoeg ervaring? Dan kan je dus ook prima met een werphengel aan de slag. Neem eventueel verschillende soorten hengels mee.

Overig materiaal

Denk ook aan de overige benodigdheden die je normaal gesproken mee zou nemen voor outdoor activiteiten met kinderen. Zorg voor voldoende eten, drinken en snacks, zonnebrand, stoeltjes of een groot picknickkleed en eventuele andere spelletjes.

Zeker als jullie er de hele dag op uitgaan, is het belangrijk voor de kinderen ook wat ander amusement mee te nemen.

Meer berichten