De Theresiahof houdt een Open Huis. (Foto: Rikkert Harink)
De Theresiahof houdt een Open Huis. (Foto: Rikkert Harink) Foto: RIKKERT HARINK

Moderner Theresiahof houdt een Open Huis

Algemeen

Vernieuwde appartementen bezichtigen tijdens het Open Huis van woonzorgcomplex De Theresiahof in Bornerbroek: het kan op zaterdag 14 mei.

Bornerbroek - Tijdens een feestelijk Open Huis op zaterdag 14 mei kunnen geïnteresseerden kennismaken met woonzorgcomplex De Theresiahof in Bornerbroek. Deze 23 jaar oude locatie is onlangs vanbinnen gemoderniseerd. Tijdens het Open Huis, op 14 mei van 11.00 tot 15.00 uur, kunnen de bezoekers de vernieuwde appartementen bekijken en meer te weten komen over de zorg die binnen De Theresiahof geboden wordt.
TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) en Woningstichting Sint Joseph Almelo (eigenaar van het gebouw) werkten nauw samen bij de vernieuwing van De Theresiahof. Er zijn werkzaamheden uitgevoerd aan de appartementen en aan de algemene ruimtes. De keukens, badkamers, maar ook de vloeren en gangen zijn vernieuwd en hebben weer een frisse uitstraling gekregen. Dionne van der Sluis, leidinggevende bij De Theresiahof is tevreden. “Er is sinds augustus vorig jaar heel hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Het is heel erg mooi geworden. We hopen dat bewoners, medewerkers en vrijwilligers nu nog meer kunnen genieten van een prettige leef- en werkomgeving.”

Naast het moderniseren/opfrissen van de woningen was er veel aandacht voor veiligheid. Er zijn verschillende brandveiligheidsmaatregelen getroffen (compartimenten, spiegeldraadglas, automatische deurdrangers en rookmelders). Ook zijn de woningen nagenoeg drempelvrij gemaakt. “Dit is niet alleen in geval van brand en vluchten handig, maar het voorkomt ook dat mensen vallen of struikelen en zich bezeren. Dat is ook de reden dat er beugels bij het toilet zijn geplaatst en het tapijt is vervangen door pvc-vloerbedekking. Valpreventie is ook een vorm van veiligheid.’’ Bezoekers kunnen kennismaken met de duo-fiets. Daarnaast is er vermaak voor kinderen, met ballonnen, schminken en wat lekkers. Ook is is er een loterij en live muziek.

Daniëlle Aman (links) en Marion Kassenberg.
Huiselijk kinderdagverblijf De Hommel open in Almelo 19 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker gisteren
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 18 apr, 18:53
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 18 apr, 13:36
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 18 apr, 09:47
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59