<p>Lodewieke Groeneveld spreekt bij het symposium in De Bleek.</p>

Lodewieke Groeneveld spreekt bij het symposium in De Bleek.

(Foto: )

Symposium in De Bleek met Spinoza

Almelo - In de Bleekkerk aan de Hofstraat wordt op zaterdag 14 mei een symposium gehouden. Het symposium begint om 13.30 uur met een inloop met koffie en thee en krentenwegge.
Sprekers zijn dr. Margot Brouwer, sterrenkundige, natuurkundige en kenner van Spinoza, filosoof van de blijdschap en dr. Lodewieke Groeneveld, theologe, filosofe en geestelijk verzorger.

Het eerste deel van het symposium begint om 14.00 uur, het tweede deel om 16.00 uur. In de pauze is er een muzikaal intermezzo. De afsluiting is gepland om 17.30 met ‘een aangeklede borrel’. “Sterrenkundige Margot Brouwer neemt ons mee op een reis door ons Universum, en zelfs door mogelijke andere universums: het Multiversum. Als nietige mens in dit oneindige heelal vindt ze houvast bij Spinoza, die bijna 400 jaar geleden al een visie ontwikkelde waarin God, de mens, de natuur en het universum samenvallen, en waarin wetenschap, filosofie en spiritualiteit een geheel vormen. Samen met theoloog Lodewieke Groeneveld verzorgt ze een symposium over de vraag: wat betekent het om te geloven in de God van Spinoza?’’ Opgave: maefransen@kpnmail.nl.

Symposium stadskerk De Bleek

Meer berichten