Medewerkers van het bedrijf Kleentec hebben de gevels rond de Klara Zetkinstraat en langs het water naar de nieuwe Havenkom grondig gereinigd
Medewerkers van het bedrijf Kleentec hebben de gevels rond de Klara Zetkinstraat en langs het water naar de nieuwe Havenkom grondig gereinigd (Foto: )

Gevels langs het water gereinigd

ALMELO - ‘We hebben hier alleen gewerkt met echt heet water, gepaste druk en zonder chemicaliën. Daarmee wordt het helemaal schoon,’ aldus Gerwin Scheppink van Kleentec reiniging en onderhoud uit Rijssen. Hij is projectleider van de opdracht in de Klara Zetkinstraat en langs het water. Twee dagen lang werd er aan de klus gewerkt en nu ziet de gevel er voor de komende jaren weer schoon uit. ‘Er komen geen chemicaliën aan te pas omdat er boven water gewerkt wordt en dat is ook helemaal niet nodig,’ laat Scheppink weten, die aangaf dat er echt geen hoge druk werd gebruikt, want dat zou bijvoorbeeld het cement kunnen aantasten. Ook het plafond in de Galerij wordt nog gereinigd en de panden krijgen nog een schilderbeurt. Met een grote kraan over het water is vanaf de kant van de ABN AMRO die kant van de gevel aangepakt. Alles in opdracht van de gemeente Almelo. Verder wordt er nog van alle kanten de laatste hand gelegd aan bijvoorbeeld de verschillende bestrating en ook de kunstwerken staan er aan te komen. Er zijn al allerlei vissen achter de ramen aangebracht, die vervolgens ter plekke zijn ingeschilderd. Op de zwarte wand bij de havenkom komen speciale multiplex vissen. Deze worden in grote getale aangebracht in kleuren die goed combineren bij de grote ijsvogels van kunstenaar Anne Wenzel. Ergens komend voorjaar is de feestelijke opening, de definitieve datum volgt nog.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden