Wilt u dat de titel tandartsenpraktijk 2020 naar Almelo komt? Stem dan op Wiranto via de facebookpagina, uw stem telt mee!
Wilt u dat de titel tandartsenpraktijk 2020 naar Almelo komt? Stem dan op Wiranto via de facebookpagina, uw stem telt mee! (Foto: )

Tandartsenpraktijk van het jaar 2020?

ALMELO - Het waren spannende weken voor het team van Mondzorgcentrum Wiranto & Go. De tandartsenpraktijk had zich ingeschreven voor de titel tandartsenpraktijk van het jaar. Om aan alle criteria te voldoen moest een heel traject worden doorlopen. Inmiddels behoort Mondzorgcentrum Wiranto & Go tot de 3 finalisten!

Na inschrijving werd de praktijk gevraagd om een schriftelijke pitch, voorzien van foto’s, in te sturen. Slechts 8 praktijken gingen door naar de 2e ronde. In de 2e ronde werd de praktijken gevraagd zich uitgebreid te profileren aan de hand van zes aspecten: Patiënt, Personeel, Wet- en regelgeving, Praktijkinrichting, Bedrijfsstrategie en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vervolgens zijn de praktijken bezocht door de ‘pre jury’. In een bezoek van anderhalf uur werd het management ondervraagd over alle aspecten van de praktijkvoering en ook hoorde een rondleiding door de praktijk erbij.

In de finale

Inmiddels is door de jury kenbaar gemaakt dat Mondzorgcentrum Wiranto en Go in de finale zit. Het echtpaar Rob en Swie Tien Wiranto is ooit gestart in een verbouwde garage, daarna is de praktijk verhuisd naar de Leemhorst en 4 jaar terug namen zij het huidige pand aan de Zeearend in Almelo in gebruik. Het pand oogt strak maar toch vriendelijk. De wachtkamer is voorzien van een ‘spreukenwand’ die door veel patiënten wordt gewaardeerd.

Ontwikkelingslanden

Niet alleen de reguliere activiteiten binnen de praktijk, maar juist daarbuiten maken Mondzorgcentrum Wiranto & Go uniek. Rob en Swie Tien Wiranto doen veel werk in ontwikkelingslanden en daarnaast is er een actieve samenwerking met de verpleeghuizen van Carint Reggeland en Trivium Meulenbelt Zorg. Controles vinden halfjaarlijks plaats op het verpleeghuis, waarbij de tandtechnieker en de mondhygiënistes eveneens regelmatig voor behandeling op het verpleeghuis te vinden zijn. Mondzorgcentrum Wiranto & Go zet zich naast de reguliere tandheelkundige zorg met name in voor kwetsbare patiëntgroepen, ouderen, verpleeghuiszorg, obesitas patiënten en begeleid wonen. Er is voor speciale doelgroepen een rolstoelkantelaar en obesitas stoel aangeschaft. Ook worden er regelmatig presentaties gegeven om bewustwording te creëren: Gezonde mond, Gezond lichaam!

Jeugd

Een gezonde mond voor de toekomstige ouderen begint al bij de jeugd, hiervoor is binnen de praktijk 'Gewoon Gaaf' geïmplementeerd, met als doel een gaaf gebit bij de jeugd om daarmee gebitsproblemen in de toekomst te voorkomen.

https://www.facebook.com/tandartsalmelo of via de poll https://poll.app.do/tandartspraktijk-van-het-jaar-2020-2775089/9hCJktmL?from=user_wall

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden