Weet u al naar welke basisschool uw kind straks gaat? Kom naar de open dag!
Weet u al naar welke basisschool uw kind straks gaat? Kom naar de open dag! (Foto: )

Open dag Openbaar Primair Onderwijs

ALMELO - Op 11 en 25 maart houden de openbare basisscholen van stichting Openbaar Primair Onderwijs Almelo (OPOA) de jaarlijkse open dag. Bekijk de advertentie of de flyer in deze krant om de exacte datum van de open dag per school te vinden. De open dag is vooral bedoeld voor ouders van 3-jarigen die zich alvast willen oriënteren op het vinden van een goede basisschool.

Als uw zoon of dochter bijna vier is gaat hij of zij voor het eerst naar de basisschool. Een grote en spannende stap voor uw kind maar ook voor u. Natuurlijk wilt u een school kiezen die het beste bij uw zoon of dochter past. Het is verstandig om meerdere basisscholen te bezoeken, zodat u goed geïnformeerd uw keuze kunt maken.

Alle openbare basisscholen van stichting OPOA bieden u de mogelijkheid om tijdens de open dag een kijkje te komen nemen. Dat is een prima gelegenheid om vragen te stellen over de school en het onderwijs én om de sfeer te 'proeven'. Alle kinderen, ouders en leerkrachten zorgen er samen voor dat het onderwijs op de OPOA scholen levendig en kleurrijk is.

Stichting OPOA vindt het belangrijk dat er iets te kiezen is voor ouders. De OPOA-scholen bieden leerlingen een veilige leer- en leefomgeving. De scholen doen recht aan de verschillen tussen de leerlingen door middel van passend onderwijs. Dit houdt in het geven van onderwijs, werkwijzen en begeleiding, passend bij de leerling. Er wordt gekeken naar voorkeuren, mogelijkheden en belemmeringen. Daar waar nodig is extra ondersteuning aanwezig of wordt extra uitdaging gegeven. Juiste inzet van digitale leermiddelen verhoogt de motivatie van leerlingen en verbetert de prestaties.

Dat deze aanpak werkt blijkt ook uit de beoordeling van de inspectie van het onderwijs: alle OPOA scholen hebben van de inspectie goede beoordelingen gekregen. Meer informatie over de OPOA scholen of andere basisscholen in Almelo vindt u op www.scholenopdekaart.nl

Kortom, OPOA wil haar leerlingen graag op laten groeien tot volwassenen die op elk niveau een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij!

Nieuwsgierig geworden naar de OPOA-basisscholen? Op 11 en 25 maart bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Kijk voor informatie op www.opoa.nl of op de websites van de OPOA scholen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden