Afbeelding

Op zoek naar een arbodienst in Almelo?

Algemeen

Werknemers genieten in Nederland een zeer goede wettelijke bescherming. Werkgevers hebben daarentegen wettelijk gezien een grote verplichting ten aanzien van de werknemer. Dit geldt bijvoorbeeld op het gebied van de arbowetgeving. De werknemer dient altijd in een veilige omgeving te kunnen werken en zij hebben recht op deskundige begeleiding bij ziekte. Ten aanzien van de Arbo verplichtingen moet een werkgever dus wel wat kennis in huis hebben. Als u als werkgever onvoldoende kennis heeft op het gebied van arbeidsomstandigheden, verzuimbegeleiding, re-integratie en RI&E (Risico-inventarisatie & -evaluatie), dan helpt de arbodienst u. Bent u in Almelo gevestigd? Dan kunt u een beroep doen op een arbodienst in Almelo.

Is een werkgever verplicht om een contact bij een arbodienst af te sluiten?

In Nederland geldt voor alle werkgevers de verplichting dat zij een contract afsluiten met een arbodienst. Dit houdt niet in dat dit een volwaardig contract moet zijn, waarbij de werkgever verplicht van alle diensten gebruik moet maken. Sinds 2017 bestaat er het zogenaamde ´basiscontract´. Dit basiscontract is de minimale verplichting voor een werkgever. Het is dan aan de werkgever zelf of deze van meer diensten van de arbodienst gebruik wil maken. Het is belangrijk dat het basiscontract alle wettelijke kerntaken dekt.

Waarbij krijgt u ondersteuning?

Veiligheid, goede werkomstandigheden en een passende verzuimbegeleiding zijn voor u als werkgever wettelijke taken. Omdat specifieke kennis hierover niet altijd aanwezig is in een bedrijf, schakelt u hiervoor de arbodienst in. Zij hebben de juiste mensen in dienst die u adviseren en begeleiden. Dit zijn de bedrijfsarts, de arbeidshygiënist, de veiligheidsdeskundige en de arbeids- en organisatiedeskundige. Zij helpen u bij de kerntaken waarbij u begeleiding krijgt van de arbodienst:

 • Verzuimbegeleiding

 • Het beperken van arbeidsrisico´s

 • Voorkomen van verzuim

 • Overige taken, zoals aanstellingskeuringen en het opstellen van een risico inventarisatie & -evaluatie

Wat is het risico als u geen basiscontract heeft met een arbodienst?

Het kan zijn dat u maar één medewerker in dienst heeft en denkt dat het allemaal niet zo´n vaart loopt. Dit zal inderdaad ook niet het geval zijn, zolang de medewerker niet ziek wordt. Toch worden er regelmatig controles gehouden door de inspectiedienst van het Ministerie van sociale zaken en Werkgelegenheid. Als blijkt dat u geen basiscontract heeft, dan loopt u het risico op een hoge boete van maximaal € 3.000,-. En dat niet alleen. Als u wel een basiscontract heeft, maar het contract voldoet niet aan de wettelijke regels zoals opgesteld door het ministerie, dan kunt u ook een boete krijgen van maximaal € 750,-. U doet er daarom goed aan om Hrnavigator.nl te bezoeken als u op zoek bent naar een arbodienst in Almelo. Zij helpen u namelijk kosteloos om de beste Arbodienst in Almelo te vinden.

Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 33 minuten geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 4 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht gisteren
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Almelo 25 mrt, 13:33