Ruth en René Peters bij de boerderij aan de Nieuwe Gravenweg 1b in de Westelijke Groene long
Ruth en René Peters bij de boerderij aan de Nieuwe Gravenweg 1b in de Westelijke Groene long (Foto: )

Erve de Breur, unieke plek voor dagbesteding en rustmoment

ALMELO - In de Westelijke Groene long aan de Nieuwe Gravenweg is sinds oktober vorig jaar Peters-Zorgt 'Erve de Breur' gevestigd. Het is een plek waar wandelaars en fietsers mogen afstappen voor een rustmoment in de prachtige boerderij of in de rond het pand fraai aangelegde tuin.

De mooie authentieke boerderij met allerlei schuren en een grote tuin mocht door de erboven gespannen elektriciteitskabels niet meer permanent bewoond worden. Het verblijven in en om de boerderij voor een aantal uren overdag is geen probleem. Daarom doet dit prachtige pand nu dienst als dagbesteding met 2e hands kleding, schoenen en een boeken uitleen en als rustplaats voor fietsers en wandelaars voor een kop koffie of thee met iets lekkers dat natuurlijk zelf gebakken is. Mensen die een indicatie voor dagbesteding hebben met een lichte beperking zijn van harte welkom om te komen werken aan allerlei voorzieningen zoals koffie of thee te schenken. Ook het afrekenen doen de medewerkers zoveel mogelijk zelf. Taart of cake bakken en kleding sorteren die opnieuw aangeboden wordt, horen daar ook bij. Ruth en René Peters zwaaien hier de scepter. Ze komen beiden uit de zorg en zijn ook zodanig opgeleid. In 2012 besloten ze een eigen zorggebeuren op te zetten. Ze wilden dit allebei dolgraag. Ze hebben de afgelopen jaren op verschillende plaatsen een vorm van dagbesteding gerund. Eerst aan de Knibbeldwarsdijk en later in de Weitemanslanden waar ze de vestiging Peters-zorgt 'de Weite' begonnen. In de Weite wonen zes bewoners die daar permanent verblijven. En hier is ook een dagbesteding gevestigd. Ze verzorgen daar onder andere het kleinvee, zoals kippen, geiten en konijnen en ook paarden. Ze maken meubeltjes die vervolgens gebruikt kunnen worden als zitjes bij de boerderij 'Erve de Breur'. 'Wij noemen de mensen die hier werken geen cliënten maar medewerkers,' geeft Ruth aan, die enorm kan genieten van haar medewerkers als ze merkt hoeveel plezier en rust zij ervaren. Ruth en René werken met nog andere vier collega's binnen Peters-zorgt.

Nieuwe medewerkers

`Erve de Breur', is nu geopend op maandag en woensdag van 9.00 uur tot 15.30 uur en op donderdag van 13.00 uur tot 15.30 uur. 'Wij zijn naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers, die een indicatie voor dagbesteding hebben,' legt Ruth uit, 'want dat betekent dat we meer dagdelen geopend kunnen zijn.' Voor meer informatie kan men de website www.peters-zorgt.nl raadplegen of contact opnemen met Ruth Peters, 06-45632144, info@peters-zorgt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden