De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers uit Den Haag kwamen met de voorstelling Vrij Land
De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers uit Den Haag kwamen met de voorstelling Vrij Land (Foto: )

Voorstelling 'Vrij land'

ALMELO - Met de vraag wat is vrijheid? begon de voorstelling in het Theaterhotel. Leerlingen van de bovenbouw van de basisschool en de klassen 1 en 2 van de middelbare scholen waren gekomen in het kader van 75 jaar vrijheid. De fanfare bestaande uit Jagers en Grenadiers van de Garde Grenadiers Kapel uit Den Haag speelden verschillende liederen. Dirigent Lute Hoekstra liet trots weten dat hij een Almeloër is. Actrice Margo Verhoeven, vertelde het verhaal over Achmad en zong daarnaast.

De voorstelling werd twee keer opgevoerd. 'Wij leven in een vrij land, waar we heel veel kunnen zeggen. We beseffen nauwelijks hoe vrij we zijn,' laat Margo weten. Aan de hand van de trouwerij van Achmad in Nederland laat ze zien hoe vrij een land kan zijn en ze blikt met beelden terug naar Afganistan waar Achmad en zijn familie vandaan komen. De ouders van Achmad waren vanuit Afganistan voor de trouwerij van hun zoon naar Nederland gekomen. Margo komt met de familie in contact en met handen en voetenwerk begeleidt ze de oders naar de bruiloft. De reis die de actrice mee mag maken met de Afghaanse familie doet haar besluiten om ook voor een functie in het leger te gaan.

We willen allemaal dat we het goed gaat, maar Margo benadrukt dat we het hier al goed hebben en dat we ons dat nog meer zouden moeten beseffen. 'Wij leven in een Vrij land.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden