Het Muizenhuis is te beleven in Hof 88.
Het Muizenhuis is te beleven in Hof 88.

Het Muizenhuis in Theater Hof 88

Algemeen

Sam & Julia reizen met Opa Zeeman op zondag 3 april af naar Theater Hof 88 met de fantastische familievoorstelling Het Muizenhuis: Sam & Julia op reis (3+). Samen met Opa Zeeman maken Sam & Julia een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek. Aanvang: 11.00 uur

Almelo - Sam en Julia zijn weer terug! Na hun avontuur in het theater, gaan ze nu op avontuur naar verre landen met Opa zeeman, zo meldt Hof 88. “Hij heeft in zijn tijd de hele wereld rondgevaren. Hij zag warme landen, koude zeeën, vreemde talen en nog vreemdere mensen.’’

Sterke verhalen

Opa zeeman is een schat aan sterke verhalen, weten ze bij Hof 88. “Als hij die vertelt aan Sam en Julia lijkt het net of ze er zelf bij zijn! Met zo’n verhalenverteller kun je zelf de verste reizen te maken zonder uit je stoel te komen. Actrice Abke Bruins vertelt en speelt de geweldige verhalen en maakt daarbij natuurlijk ook gebruik van mooie muziek. Ze neemt jou en de kleine muizen mee over de hele wereld.’’

Mariska Simon

Mariska Simon maakte in 2017 de voorstelling Het Muizenhuis, gebaseerd op verhaaltjes uit de boeken Sam & Julia en Het Theater. Deze succesvolle voorstelling speelde twee jaar in theaters, op scholen en in bibliotheken door Nederland en België. Nu is ze terug met een nieuwe voorstelling rondom de bekende muizen Sam & Julia uit de populaire Het Muizenhuis boeken van Karina Schaapman.

Muziektheater

Mariska Simon studeerde af aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunst, muziek en dans te Den Haag. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van muziektheater gebaseerd op kinderboeken.
Ze schreef onder andere liedjes voor de musicals over Knofje, Pim en Pom, Tom Poes en een lied voor de 60ste verjaardag van Nijntje.
Als actrice was ze te zien in Dikkie Dik en de Taart, Ezel en Beer en De Waterprinses. Ook speelde ze een aantal jaar de rol van Knofje.

Nu staat zij in de theaters met de voorstelling ‘Alice in Wonderland’, gebaseerd op het boek van illustrator Floor Rieder.

Mark Haayema

Mark Haayema schrijft kinderboeken (Johannes de Parkiet - kerntitel KBW 2018), jeugdtheater (Meneertje Meer - Zilveren Krekel 2018, In de kelder staat een huis - Zilveren Krekel 2019) en televisie (Pipo de Clown, Woezel & Pip).
Als acteur, poppenspeler en regisseur werkte hij voor Tg Gnaffel, ROtheater, De BoterhamShow, Sesamstraat, Efteling en Herman van Veen.

Kaarten kosten 10 euro en kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 6 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 11 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 15 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41