Koen Bucker tijdens de wedstrijd tegen Vitesse in Erve Asito. (Foto: NESimages)
Koen Bucker tijdens de wedstrijd tegen Vitesse in Erve Asito. (Foto: NESimages) Foto: NESimages/Michael Bulder

Koen Bucker raakt niet in paniek

Algemeen

Heracles Almelo snakt naar een overwinning in een uitwedstrijd. Er werd zelfs getraind op natuurgras. Maar ook tegen SC Heerenveen, dat negen wedstrijden op rij niet had gewonnen, lukte het niet. ‘’Ik had ook verwacht dat we zouden winnen’’, zegt Koen Bucker. ‘’In ieder geval minimaal een punt.’’

Almelo – Maar Heracles verloor dus met 2-0 bij Heerenveen. Amin Sarr en Nick Bakker maakten in de tweede helft een doelpunt voor de Friezen.
Doelman Koen Bucker had twee keer het nakijken. “Bij de 1-0 zag ik de bal wat laat. Hij kwam achter Marco Rente vandaan, die zette nog een tackle in. De tweede goal kwam vanuit een vrije trap die doorschoot naar de tweede paal. Hij ging precies in het hoekie. Jammer dat Sinan Bakis zijn man liet lopen. Maar hij speelde wel een goede wedstrijd.’’

Bakis speelde vanaf het begin tot het eind. In de eerste helft tekende de spits zo’n beetje voor de enige aanvallende actie, maar werd zijn schot gekeerd door keeper Erwin Mulder.
In de tweede helft schoot Bakis fraai de gelijkmaker achter Mulder, maar keurde de VAR de treffer af wegens buitenspel. Even later keurde de VAR de 2-0 van Bakker wel goed.
Bucker noemt de nederlaag ‘heel zuur’. “In de eerste helft waren we een beetje het initiatief kwijt, maar was er verder niks aan de hand. We gaan met 0-0 de rust in. In de tweede helft hadden wij wat meer overwicht en spelen we wat beter aan de bal, maar uit anderhalve kans maken zij twee goals. Behalve de afgekeurde goal waren wij niet heel gevaarlijk voorin. Het was erg zuur dat de goal van Bakis werd afgekeurd. Hij schoot ‘m heel goed binnen. Het is heel zuur dat je met 2-0 verliest.’’

Op zaterdag werd er getraind en werden er analyses gemaakt. Bucker: “Natuurlijk hebben we dan nog de pest in. Maar het is wel zaak om het weer op te pakken. We raken niet in paniek, maar er komt wel meer druk op.’’

Heracles heeft nu 27 punten uit 27 wedstrijden. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, waarvan die tegen Fortuna de eerstvolgende is. In Sittard. “We moeten het kopje omhoog houden’’, zegt Bucker. “We moeten nog punten gaan pakken. En met de kwaliteit die er bij ons rondloopt, moet dat ook kunnen lukken. De wedstrijd tegen Fortuna moeten we eigenlijk winnen, maar zeker moeten we ‘m niet verliezen.’’

De nederlaag tegen Heerenveen was onnodig, vindt Bucker. “Die hadden we niet hoeven te verliezen. Maar we moeten er wel van leren, dan moet het goed komen tegen Fortuna.’’ De kracht van Fortuna? “Het zijn echte vechters’’, zegt Bucker. “Ze hebben wel een aantal spelers die goed voetballen, Mats Seuntjens en Zian Flemming zijn altijd aardig gevaarlijk.’’
Na Fortuna speelt Heracles thuis tegen Feyenoord. “Ik denk dat we thuis heel sterk zijn. Dat hebben we ook laten zien tegen Ajax. Die hebben we op 0-0 gehouden.’’ Tot slot treft Heracles Groningen, Twente (thuis), Willem II, RKC en Sparta (thuis).

Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)