Aan de slag met huisrobot Homey
Aan de slag met huisrobot Homey (Foto: )

Hightech en workshops in de bibliotheek

ALMELO – Sinds afgelopen zomer worden er in de bibliotheek hightech workshops georganiseerd voor kinderen. Voor de voorjaarsvakantie heeft Tetem, in samenwerking met Bibliotheek Almelo, weer zo'n uitdagende workshop: dan gaan kinderen aan de slag met artificial intelligence. Zo experimenteren kinderen op speelse wijze met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio. Vanuit de gemeente Almelo wordt enthousiast gereageerd op het High Tech programma en de workshops.

'Ik vind het heel belangrijk dat de jeugd kansen krijgt om techniek te leren kennen,' aldus wethouder Jan Martin van Rees. 'In Almelo is dat dit keer de workshop Makey, Makey op donderdag 20 februari,' vertelt Henri Schoemaker van Bibliotheek Almelo.

Homey

In deze artificial intelligence workshops gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren, zoals 'Hey Homey, zet de tv aan!'. Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer. Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI-gedreven technologie. Kinderen van 6 tot 9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. En kinderen van 9 tot 12 jaar starten de workshop met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten.

'Op maandag 17 februari zijn er twee gratis workshops bij Bibliotheek Almelo, de eerste workshop is van 13.00 tot 14.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en de tweede workshop is van 15.30 tot 17.00 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deelname aan de workshops is gratis, maar wel graag aanmelden via info@bibliotheekalmelo.nl,' aldus Henri Schoemaker.

Meer berichten