Foto:

De Leefstijlmakelaar

Door: Miranda Molendijk, namens Sportbedrijf Almelo

We kennen allemaal de makelaar voor de woningmarkt die bemiddelt bij de aan- en verkoop van woningen.
Op het gebied van gezondheid bestaat er echter ook een makelaar.
Sinds kort heeft Almelo een eigen Leefstijlmakelaar. Graag stel ik me hierbij voor aan alle Almelose inwoners en vertel in het kort wat ik voor jullie kan betekenen. De Leefstijlmakelaar is gratis beschikbaar voor inwoners maar ook voor zorgprofessionals in Almelo.

Je hoort de laatste tijd veel over “een gezonde leefstijl” maar wat wordt hier nou eigenlijk mee bedoelt. We weten best dat gezond eten en bewegen goed voor ons is maar gaat het alleen hierom of is er meer nodig?

Een “gezonde leefstijl” is inderdaad veel meer dan alleen aandacht voor voeding en sporten. Denk hierbij ook aan hoe je je voelt.
Zit je letterlijk en figuurlijk goed in je vel? Hoe gaat het emotioneel met je, waar word je blij van, heb je geestelijke en/of lichamelijke klachten, maak jij je vaak zorgen, slaap je goed, hoe zijn je sociale contacten, heb je overgewicht en zo kan ik nog wel even doorgaan.

‘Samen gaan we een plan maken voor een gezondere leefstijl voor jou’

Als je je goed voelt lukt het vaak wel om zelf initiatief te nemen, stappen te maken en in beweging te komen. Maar wanneer je lichaam tegensputtert, je het moeilijk vindt om in actie te komen en je hulp kunt gebruiken om jou op weg te helpen kun je rechtstreeks of via je huisarts/fysio een afspraak maken met de Leefstijlmakelaar.
Ik heb contact met welzijnsorganisaties, sport- en beweegaanbieders en leefstijlcoaches in Almelo en kan jou met hen verbinden.
Samen gaan we een plan maken voor een gezonde(re) leefstijl voor jou, daarbij kijken we naar jouw mogelijkheden en interesses.
Omdat leefstijlverandering tijd nodig heeft volg ik je een jaar en stimuleer je om aan je gezondheid te werken en dit ook blijvend vol te houden.

Voor de Nierpatiëntenvereniging Oost Nederland (NON) gaan we bijvoorbeeld inventariseren of er behoefte is aan een op maat gesneden wandelprogramma voor nierpatiënten en hun naasten.
Ben je nierpatiënt en nog geen lid van de vereniging en heb je interesse neem dan contact op info@non-twente.nl.
Er wordt 7 april een informatiebijeenkomst georganiseerd waarin uitgebreide informatie wordt verstrekt met medewerking van een nefroloog, diabetesarts en de Leefstijlmakelaar.

We starten dit voorjaar ook met een wandelprogramma in diverse wijken in Almelo maar daarover de volgende keer meer informatie.

Nieuwsgierig geworden? Wil jij aan de slag met je leefstijl en weet je niet hoe?
Schroom dan niet en mail me gerust via: leefstijlmakelaar@sportbedrijfalmelo.nl.

In the Sportlight - Column Sportbedrijf Almelo

Meer berichten