Het echtpaar Ribbert heeft met de nodige humor veel van het leven genoten en ze genieten nog steeds
Het echtpaar Ribbert heeft met de nodige humor veel van het leven genoten en ze genieten nog steeds (Foto: )

Echtpaar Ribbert viert 60-jarig huwelijksfeest

ALMELO - 'Leven en laten leven, elkaar respecteren en dat alles doorspekt met de nodige humor, is het geheim van ons diamanten huwelijk,' geeft de 87-jarige Marietje Ribbert aan. Ze trad op 20 januari 1960 als Marietje Wesselink in het huwelijk met Jan Ribbert eveneens 87 jaar. Het paar heeft vier kinderen en acht kleinkinderen.

Jan is geboren in Albergen en Marietje is afkomstig uit Geesteren. Het paar kent elkaar al vanaf de middelbare school in Tubbergen, maar het duurde nog zeker vijf jaar voor ze echt verkering kregen. Na de middelbare school gingen beiden met de trein om hun opleiding te volgen in Hilversum en Steenwijk.

Ze kwamen elkaar af en toe tegen op het station en op een van die momenten sloeg de vonk over. Jan en Marietje kozen allebei voor een baan in het onderwijs. Marietje koos voor het basisonderwijs en Jan studeerde nog een tijd in Utrecht om leraar Aardrijkskunde te worden. Tijdens de studie van Jan zijn ze in het huwelijksbootje gestapt. 'Trouwen betekende in die tijd nog stoppen met werken voor de vrouw,' geeft Jan aan. Marietje is toch weer als invalster aan de slag gegaan toen de kinderen groter werden. Jan heeft vele jaren als leraar Aardrijkskunde aan het Pius X College gewerkt. 'Ik heb het altijd met veel plezier gedaan.Vele leerlingen herinneren zich meneer Ribbert als de man van de eeuwige glimlach. 'We hebben samen heel veel gereisd en veel gefietst en gewandeld, we hebben echt veel genoten,' geeft Jan met zijn brede glimlach aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden