Er wordt nog hard gewerkt om weer een prachtig passend decor te presenteren voor de nieuwe voorstelling De Klopgeest
Er wordt nog hard gewerkt om weer een prachtig passend decor te presenteren voor de nieuwe voorstelling De Klopgeest (Foto: )

Brookertoneel speelt 'de Klopgeest'

BORNERBROEK - Het Brookertoneel staat al meer dan dertig jaar garant voor een avondje heerlijk lachen om de blijspelen en kluchten die de spelers op de planken brengen. Op 28 en 29 februari, 6 en 7 ,13 en 14 maart kan iedereen komen kijken naar De Klopgeest, een blijspel geschreven door J. Exel en bewerkt door M. Loop. De voorstelling wordt gehouden in het Brookshoes in Bornerbroek. De kaartverkoop gaat 27 januari van start.

De Klopgeest speelt zich af op een zolderkamer. De twee vrijgezelle dames, Dora en Barbara, kregen deze kamer toebedeeld, maar voelen zich tekort gedaan door de huisjesmelker, de heer Wiebel. De twee zussen willen graag naar een kamer op de begane grond. Ze doen er alles aan dit te bereiken, lukt het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Ze schuwen er ook niet voor om een familielid voor het karretje te spannen. Dat alles is doorspekt van hilarische taferelen.

Hans Hilberink, begon jaren geleden als geluidsman, later werd hij speler. Hij is nu al weer een hele tijd met plezier de regisseur van het Brookertoneel. Het stuk wordt gespeeld door zeven spelers. Onlangs is een oud-speler weer teruggekeerd, hij gaat dit jaar de aankondiging doen en volgend jaar staat hij weer op het podium.

Puntjes op de i

'Het is een heel mooi stuk met veel lachen, maar het is ook een heel pittig stuk waar we al heel wat uren op gestudeerd hebben. Ook de laatste weken wordt er nog hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten, met een soort generale dag, dan wordt het hele stuk twee keer gespeeld,' laat Marion Sulmann weten. Ze is één van de speelsters van het eerste uur. Dertig jaar staat ze inmiddels op de planken. 'Wij zijn een kleine vereniging en we doen alles binnen de vereniging met eigen mensen. Dat betekent dat aanhang en familie ook mee helpt, bij het bouwen van de decors, maar ook bij de kaartverkoop, cake serveren en nog veel meer,' geeft Marion aan.

Vrijwel direct nadat een voorstelling zes keer gespeeld is, wordt er weer door de leesgroep een nieuw stuk gekozen. Dat wordt nog voor de vakantie uitgedeeld. In de vakantietijd wordt er thuis al flink geoefend. Vanaf begin oktober wordt elke woensdagavond gerepeteerd om het stuk onder de knie te krijgen. Een blijspel of klucht goed uit voeren vraagt veel van alle spelers, iedereen moet zijn tekst en handelingen beheersen, waardoor er goed op elkaar ingespeeld kan worden.

Kaartverkoop

'Maar het publiek kan gerust zijn, straks op 28 februari dan staan we er. We kunnen ook altijd nog terugvallen op souffleur Erna ten Dam, maar dat is gelukkig zelden nodig. Het is elke keer weer een feest om zes keer voor een volle zaal te staan', geven Marion en Hans aan. Maandag 27 januari start de kaartverkoop. Vanaf 18.00 uur kan men bellen naar Marion Sulmann 074-3841802.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden