Maar liefst 1660 zonnepanelen werden symbolisch in werking gezet
Maar liefst 1660 zonnepanelen werden symbolisch in werking gezet (Foto: )

Opening zonnepanelenpark

ALMELO - 'We zijn weer een stapje verder op de weg naar een duurzame toekomst.' Dat zei de Almelose wethouder Eugène van Mierlo woensdag bij de opening van het zonnepanelenpark bij het bedrijf Pentas Moulding. Samen met zijn collega Arjen Maathuis verrichtte hij de opening.

Het is de ambitie van de gemeente Almelo om in 2050 klimaatneutraal te zijn. 'Dat is natuurlijk niet alleen een opdracht voor de overheid, maar voor heel Almelo, inclusief het bedrijfsleven. Als stadsbestuurder ben ik ongelofelijk blij met dit initiatief van Pentas Moulding,' aldus Van Mierlo. Hij hoopte dat veel Almelose bedrijven het goede voorbeeld gaan volgen. 'Laten we zoveel mogelijk daken vol leggen met zonnepanelen. Want alles wat op het dak ligt, hoeft niet in de weilanden. We staan samen voor een grote en urgente opgave, een duurzame samenleving creëren voor onszelf én de generaties na ons.'

Partner

Pentas Moulding heeft in de gemeente Almelo de partner gevonden om dit samen te vieren en ook deze boodschap over te brengen naar andere ondernemers. Naast dat duurzaam ondernemerschap een vanzelfsprekendheid zal worden is het ook zo dat het prachtige Twentse landschap soms wordt opgeofferd voor zonnepanelen.

De panelen zijn mede mogelijk gemaakt door een SDE-subsidie. Marthijn Koorn; 'We hebben ons breed georiënteerd toen we aan dit traject begonnen. Aanvankelijk waren we ook licht sceptisch. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat duurzaamheid een enorme kans is voor ondernemers.' Marthijn Koorn praat andere ondernemers graag bij over de mogelijkheden.

In werking

Door gezamenlijk de stekker in het stopcontact te steken, werden maar liefst 1660 zonnepanelen op het dak van Pentas Moulding in werking gezet. De energie die hiermee wordt opgewekt, gebruikt Pentas Moulding voor het eigen bedrijf. De energie die in de weekenden wordt opgewekt, gaat terug naar het net. 'We zijn als kartrekker zeker bereid andere ondernemers bij te praten over de voordelen van zonnepanelen,' zei Marthijn Koorn, commercieel en financieel manager van Pentas Moulding.

Pentas Moulding is een innovatief en technisch bedrijf dat op maat gemaakte kunststof onderdelen maakt via rotatiegieten. Het bedrijf bestaat sinds 1975 en heeft inmiddels een toonaangevende positie ingenomen op de Europese markt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden