Werk van kunstenaar Guda Koster is binnenkort te zien in het Stedelijk Museum en het Kunst-Torentje in Almelo.
Werk van kunstenaar Guda Koster is binnenkort te zien in het Stedelijk Museum en het Kunst-Torentje in Almelo.

Geniet van bijzondere figuren van Guda Koster

Algemeen

ALMELO - De internationaal actieve kunstenaar Guda Koster exposeert in het Stedelijk Museum en het Kunst-Torentje in Almelo. Dat doet ze tot en met 24 april.

‘’Guda maakt al een leven lang sculpturen van textiel en sinds een paar jaar is daar de fotografie als medium bijgekomen’’, aldus een woordvoerder van het museum.

Haar werk begeeft zich volgens het Stedelijk Museum in het gebied tussen mode, beeldende kunst, fotografie en performance. ‘’Gebruik makend van menselijke modellen (meestal is zij zelf het model), kleding en textiel in felle kleuren en opvallende patronen creëert ze surreële situaties. Die geënsceneerde figuren worden gefotografeerd, en sommige van die figuren spelen weer een rol in de performances, die meestal op straat plaatsvinden.’’


Deze extraordinaire wereld van mensen die schuilgaan in strakke vormen van gekleurde textiel maakt nieuwsgierig volgens het museum. ‘’Kosters werk is niet abstract, wel gestileerd. De soms ongemakkelijke poses van de modellen contrasteren met de kleurige stoffen waar ze in verpakt zijn. Soms is er niet meer te zien dan een been of een arm. De gezichten zijn onzichtbaar, waardoor de grens tussen mens en context vervaagt. Het zijn nauwkeurig uitgedachte hedendaagse tableaux vivants vol verwijzingen naar de werkelijkheid. Haar werk is vrolijk, mysterieus, uiterst toegankelijk en altijd meteen herkenbaar als een Koster.’’

In het Stedelijk Museum toont Koster behalve vier nog niet eerder getoonde werken foto’s, videoregistraties van een aantal performances, miniaturen en sculpturen. In het Kunst-Torentje toont ze het werk ‘In de armen van Morpheus’, dat speciaal is gemaakt voor het Kunst-Torentje.

Tijdens de inrichting van de twee exposities verblijft Guda Koster als ‘Artist in residence’ in het Kunsthuis Almelo. Dit is een tijdelijke woon- en werkruimte voor kunstenaars, opgericht door kunstenaar Erna Futselaar. Zij wil daarmee een boeiend kunstklimaat in Almelo stimuleren en faciliteren.


De tentoonstelling ‘Extraordinair, bijzondere figuren’ van Guda Koster is tot en met 24 april te zien in het Stedelijk Museum Almelo en in het Kunst-Torentje Almelo. De openingstijden van het museum zijn dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 6 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 8 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 11 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42