Siny Pots was aangenaam verrast toen ze de Almelospeld uitgereikt kreeg
Siny Pots was aangenaam verrast toen ze de Almelospeld uitgereikt kreeg (Foto: COEN MULDER)

Almelospeld voor Siny Pots

ALMELO - Nietsvermoedend begon Siny Pots als voorzitter van de jubilerende Zonnebloemvereniging afdeling Schelfhorst (40 jaar) aan haar speech in het Grand Café van Huize Friso. Na haar warme woorden trad burgemeester Arjen Gerritsen naar voren om Siny de Almelospeld uit te reiken vanwege haar vele verdiensten voor de Almelose samenleving. Siny is normaal gesproken van veel zaken op de hoogte, maar dit had ze absoluut niet verwacht. 'De nacht erna heb ik niet veel geslapen, alle indrukken en lovende worden bleven maar door mijn hoofd spoken. Ik ben oprecht blij met deze erkenning,' aldus Siny.

De Zonnebloem brengt al vele jaren mensen samen die door fysieke beperkingen niet of nauwelijks kunnen meedraaien in de maatschappij. Vooral de bezoekjes die de vrijwilligers bij de mensen thuis met grote regelmaat afleggen heeft de Zonnebloem groot gemaakt. Daarnaast wordt er jaarlijks heel veel georganiseerd. Gezellige middagen en avonden, kerstvieringen, allerlei reisjes en nog veel meer.

Gedreven

De grote aanjager hierachter is voorzitter Siny Pots. Mede door haar gedrevenheid is het aantal gasten verdrievoudigd in de afgelopen jaren. Ook het aantal vrijwilligers is toegenomen tot zeker vijftig. Met dat grote aantal is Siny heel erg blij, want zonder die vrijwilligers kan de Zonnebloem niet draaien. Het belang van een organisatie als de Zonnebloem is erg groot. Siny laat in haar speech weten welke historische fout er is gemaakt door de verzorgingstehuizen af te schaffen, waardoor mensen veel langer noodgedwongen alleen moeten wonen, met voor velen eenzaamheid en ontreddering tot gevolg.

Siny Pots is niet alleen voorzitter van de Zonnebloem. 'Ze is een echte duizendpoot die graag haar hulp aanbiedt Ze steekt bij allerlei karweitjes de handen uit de mouwen en als er bijvoorbeeld loten verkocht moeten worden staat ze vooraan en weet de meeste loten te slijten,' vertelde de burgemeester in zijn toespraak. Naast haar werk voor de Zonnebloem is Siny ook actief voor het Armoedepact en is ze al sinds 1991 het gezicht achter de grote internationale volleybaltoernooien in Almelo. Ook maakt ze deel uit van het Iserlohncomité en van het Seniorenoverleg Schelfhorst. Bij de stichting 75 jaar bevrijding is ze ook actief. 'Een duizendpoot, die deze Almeloprijs echt toe komt en verdiend heeft,' aldus burgemeester Arjen Gerritsen.

Vele gasten

Het was een heel gezellige middag in het Grand Café van Huize Friso, waar heel veel gasten naar toe waren gekomen. De hapjes en drankjes vonden gretig aftrek. Siny Pots kreeg een groot applaus en mocht daarnaast ook vele persoonlijke felicitaties in ontvangst nemen In alle hectiek rond haar Almelospeld vergat ze niet de verschillende sponsoren te bedanken, want zij zijn onontbeerlijk voor een vrijwilligersorganisatie als de Zonnebloem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden