Afbeelding

Nayat en Thomas beste voorlezers

Algemeen

ALMELO - In Almelo hebben 24 leerlingen van verschillende scholen meegedaan aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze werd alweer voor de 29ste keer gehouden. ‘’Wij zijn blij dat er dit jaar nog meer voorlezers van de Almelose scholen deelnamen dan vorig jaar’’, zo laat de bibliotheek weten.

De twee winnaars zijn Nayat Gelici van Basisschool De Bonkelaar, locatie Rotsduif. Ze las voor uit ‘De tasjesdief’, geschreven door Mieke van Hooft en Thomas Buursink van basisschool De Mare. Hij las voor uit ‘Zwaar de klos (het leven van een loser)’ van Jeff Kinney.

De winnaars gaan door naar de volgende regionale ronde op 11 maart. Deze wordt gehouden in de Bibliotheek Hof van Twente in Diepenheim.

Het was volgens de bibliotheek fijn dat er dit jaar weer een live wedstrijd in de bibliotheek kon plaatsvinden en dat de vaste presentator Jos Brummelhuis de voorlezers introduceerde. 

De jury bestaande uit de bibliotheekmedewerkers Judith Boere en Sophie Weghorst en Ingrid Lamberts (voorlezer bij de VoorleesExpress en bij Bieba), hebben in twee sessies gejureerd en daar kwamen twee winnaars uit voort.



 De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingproject voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Na voorrondes op school, in de regio en in de provincie bepaalt de landelijke jury uiteindelijk wie van de twaalf provinciale winnaars zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen mag noemen.

Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 9 uur geleden
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30