Rosan Schoemaker: ''Ik heb de missverkiezing altijd al gevolgd. Straks sta ik zelf op het podium. Heel bijzonder is dat.''
Rosan Schoemaker: ''Ik heb de missverkiezing altijd al gevolgd. Straks sta ik zelf op het podium. Heel bijzonder is dat.''

Miss Beauty of Overijssel: Stem op Almelose Rosan Schoemaker

Algemeen

ALMELO - Wordt Rosan Schoemaker uit Almelo de mooiste van heel Overijssel? Die kans is zeker aanwezig! De 21-jarige is namelijk een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2022.

Tot de grote finale in het Theaterhotel in Almelo op 20 maart roept ze heel Almelo en omstreken op om op haar te stemmen. Naast Miss Beauty wordt ook Miss Teen of Overijssel gekozen.

De deelnemers zijn trouwens op een bijzondere manier gecast: tijdens een drive thrucasting in Denekamp. Tweehonderd Overijsselse meisjes mochten zich daar voorstellen aan de jury. Uiteindelijk zijn er veertig meisjes geselecteerd die het traject ingaan van Miss Beauty en Miss Teen of Overijssel 2022. De voorselectie heeft trouwens eerder plaatsgevonden van de totaal liefst 550 aanmeldingen. 

Rosan krijgt het druk de komende maanden als voorbereiding op de finale. ‘’Dat klopt’’, zegt ze. ‘’De missverkiezing is echt geen vleeskeuring hoor. De deelnemers krijgen een heel pakket aan opdrachten en trainingen. Zo zijn er verschillende catwalktrainingen. Ook trainingen op het gebied van sociale media staan op het programma, net als enkele sportdagen.’’

Dat Rosan meedoet, is helemaal niet vreemd. ‘’Ik heb de missverkiezing altijd al gevolgd’’, zegt ze enthousiast. Ze keek bijvoorbeeld met veel interesse naar de finaleshows. ‘’Het leek mij dan ook erg leuk om deel te nemen. Straks sta ik zelf op het podium. Heel bijzonder is dat.’’ Enkele oud-finalisten hebben Rosan gescout waardoor de Almelose heeft besloten om mee te doen.

De Almelose heeft veel redenen om mee doen. Een van de redenen is dat ze andere meisjes meer zelfvertrouwen wil geven. Ze wil graag een soort voorbeeldfunctie zijn voor jongeren. ‘’Ik wil iedereen meegeven dat self love bovenaan staat en je dat je daarna vol overtuiging je passie en dromen moet nastreven. Confidence is knowing that you’e always good enough. Dat gezegde past perfect bij mij.’’

Dat zelfvertrouwen is trouwens wel nodig tijdens de finale. Deelnemers moeten zich daar in het Theaterhotel onder meer op het podium tonen in galajurk en bikini. Ook een presentatie over zichzelf hoor erbij.

Een van de opdrachten is dat deelnemers aan de verkiezing geld moeten ophalen voor de Linda Foundation. ‘’Het geld is bedoeld voor kinderen in gezinnen in Nederland die het financieel moeilijk hebben’’, zo legt Rosan uit. ‘’Ze kunnen niet sporten, geen cadeautjes krijgen of hebben geen kleding.’’
Rosan heeft inmiddels al 300 euro ingezameld. ‘’Ik heb allerlei leuke en creatieve ideeën bedacht om zo geld te verzamelen voor de kinderen. Ik ben er van bewust hoe belangrijk het is om vooral in deze tijd wat voor de samenleving te doen. Zo wil ik vaker bejaardentehuizen bezoeken omdat er zoveel ouderen eenzaam zijn. Een bloemetje brengen, praatje maken...’’ Ook het milieu heeft haar volle aandacht.

Of ze gaat winnen? ‘’Wanneer ik ergens voor ga, pak ik dit met beide handen aan en laat ik het niet meer los!’’

Stem op Rosan

Op 20 maart is de grote finale en wordt de Miss Beauty van Overijssel bekend gemaakt. De winnaar moet natuurlijk wel genoeg stemmen halen. Rosan roept dan ook iedereen op om op haar te stemmen. Stemmen op Rosan gaat heel gemakkelijk. Dat stemmen kan door een sms te sturen naar 3010 met de tekst ‘Poll Overijssel Rosan’. De kosten zijn 1.10 euro per ontvangen bericht.

Sponsor Rosan

Rosan sponsoren om geld in te zamelen voor de Linda Foundation? Dat kan ook. Stuur haar dan een e-mail via rosan.schoemaker@hotmail.com.

Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)
Boekenmarkt met muziek bij België 10 uur geleden
Het Almelo's Overdag Koor kan zeker nog nieuwe zangeressen gebruiken.
'Het vergt best een beetje scholing' 12 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 16 uur geleden
Opgave voor de excursies gaat via: windtalmelo@outlook.com.
Natuurhus zorgt voor lezingen en excursies 16 uur geleden
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 6 mei, 15:06
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 6 mei, 13:55
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 6 mei, 13:05
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 6 mei, 07:42