Waarom DSQUARED2 zo populair is


Canadese mode is een groeiende niche binnen de luxe mode-industrie. Hoewel het niet dezelfde glamour heeft als Europese mode of aantrekkingskracht als Amerikaanse merken, maken Canadese merken zoals Sorel, Canada Goose en DSQUARED2 steeds meer naam binnen de mode-industrie.

Het geesteskind van twee Canadese modeontwerpers en tweelingbroers, Dean en Dan Caten, is hun in Milaan gevestigde modehuis uitgegroeid tot een van de meest populaire modemerken. Hun dubbele D’s vormen de naam van het merk: DSQUARED2. Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige maatwerk en eigentijdse ontwerpen. Als je een fan bent van streetwear, zul je bekend zijn met hun aanhang van beroemdheden, de DSQUARED2 schoenen en extravagante catwalkshows.

DSQUARED2 is een luxe modemerk in een aparte klasse. Broers Dean en Dan Caten richtten het modemerk in 1994 op na hun afstuderen aan de prestigieuze Parson’s School in New York. De ontwerpers ontwikkelden snel een relatie met enkele van de meest succesvolle beroemdheden in de entertainmentindustrie, waarbij het merk een favoriete keuze werd voor popsterren en beroemdheden tijdens openbare optredens. In 2001 ontwierp DSQUARED2 bijvoorbeeld meer dan 150 stukken voor Madonna’s ‘Drowned’ wereldtournee, waarmee het merk op het wereldtoneel kwam te staan.

Met de slogan ‘born in Canada, made in Italy’ heeft DSQUARED2 bijna 2 miljoen volgers op Instagram. Dit merk werd na de lancering meteen een trendsetter en werd het eerste merk dat een speciale herenkledingcollectie presenteerde. Hun vroege collecties waren gericht op minimalistische basics en lanceerden deze in de vroege streetwear-scene. Voordat ze DSQUARED2 lanceerden, werkten de tweelingbroers bij Gianni Versace en Diesel en lanceerden ze verschillende andere modemerken zonder veel succes. Wat DSQUARED2 zo succesvol maakte, was het vermogen om Canadese mode te combineren met een Europese gevoeligheid - het is moeiteloos chic maar toch edgy, met onderscheidend maatwerk.

DSQUARED2 beschrijft zichzelf dan ook als een filosofie van “edgy mix van Canadese iconografie, verfijnd Italiaans maatwerk en speelse sensualiteit”. Je zult naadloze contrasten vinden tussen hun collecties, aangezien de gebroeders Caten de sportieve en de glamoureuze, vrouwelijke kenmerken naast mannelijk en ontspannen met het extravagante naast elkaar plaatsen. Een deel van het succes van DSQUARED2 komt van zijn vermogen om een nieuw concept van alternatieve luxe te creëren voor het hedendaagse streetwear-tijdperk. Het is dan ook logisch dat onder meer de fabrikanten van een handdoekhouder het voorbeeld van de twee Canadese broers hebben proberen te volgen. DSQUARED2 is immers niet voor niets zo populair geworden!

Zoals elk populair luxe- of streetwear-merk, is DSQUARED2 geen onbekende in namaakartikelen. De beste manier om te garanderen dat je een echt DSQUARED2-product koopt, is door rechtstreeks in de winkel of online te kopen bij DSQUARED2 of een geregistreerde leverancier. Als je tweedehandsproducten van DSQUARED2-producten aan het kopen bent, wil je je authenticatievaardigheden opfrissen om te weten op welke signalen van namaak je moet letten. Het is belangrijk om te weten hoe je een nep DSQUARED2-product kunt herkennen, zodat je niet wordt opgelicht op frauduleuze Chinese websites of tweedehands websites zoals Depop en Vinted. Doe hier dus goed onderzoek naar!

Meer berichten