<p>Marjolein Lucassen is Egbert Willems opgevolgd als notaris. &#39;&#39;In het notariaat gaat het vaak om belangrijke zaken.&#39;&#39;</p>

Marjolein Lucassen is Egbert Willems opgevolgd als notaris. ''In het notariaat gaat het vaak om belangrijke zaken.''

Marjolein Lucassen eerste vrouwelijke Almelose notaris

ALMELO - Marjolein Lucassen van Ter Braak Willems notarissen is benoemd tot notaris in Almelo: “Ik ben enorm trots en dankbaar voor mijn benoeming tot notaris.” De Almelose is daarmee de eerste vrouwelijke notaris in de gemeente Almelo.

Marjolein heeft daarmee op 1 januari de werkzaamheden overgenomen van notaris Egbert Willems, die als adviseur aan het kantoor verbonden blijft. Marjolein wordt partner van het kantoor, dat ze samen met notaris Dinand ter Braak zal gaan leiden.

Op 1 januari is het precies 20 jaar geleden dat mr. Marjolein Lucassen (1978) in het notariaat begon als kandidaat-notaris. Sinds 2006 is ze verbonden aan Ter Braak Willems Notarissen. Ze studeerde notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde in 2005 haar postdoctorale beroepsopleiding af.

“Ik ben in Almelo opgegroeid en woon er nu ook al weer jaren. Het fijne hiervan is dat ik zowel de Almeloërs als de mentaliteit van de mensen en ondernemers in Almelo goed ken. Dat maakt het prettig samenwerken waardoor ik echt van betekenis kan zijn voor onze cliënten”, aldus Marjolein.

Naast haar werk is ze onder meer betrokken bij Stichting De Slinger en lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Almelo Promotie.

Marjolein neemt alle gepasseerde akten en dossiers van Egbert Willems over, net als het merendeel van de lopende zaken. Notaris Willems is vanaf die datum officieel gedefungeerd als notaris. Na 34 jaar de rol van notaris te hebben vervuld met meer dan 42 duizend gepasseerde akten, doet hij nu een stap terug. “Ik hou van mijn werk en ben blij als adviseur betrokken te kunnen blijven bij Ter Braak Willems.”

Marjolein: “In het notariaat gaat het vaak om belangrijke, hoogst persoonlijke en vertrouwelijke zaken. Voor onze cliënten is het juist daarom fijn dat zij bepaalde zaken nog met Egbert Willems kunnen bespreken of afronden. En gezien zijn lange staat van dienst, vinden medevennoot Dinand ter Braak en ik het buitengewoon fijn dat we op Egberts kennis en ervaring kunnen terugvallen.”

Ter Braak Willems Notarissen is een begrip in Almelo. Het kantoor bestaat ruim 200 jaar, onder wisselende namen. Particulieren en bedrijven kunnen bij het kantoor terecht voor alle notariële werkzaamheden. Het kantoor telt vandaag de dag twintig medewerkers en heeft naast de vestiging in Almelo sinds 2012 ook een vestiging in Nijverdal.

Marjolein wordt tijdens een online bijeenkomst op 30 december officieel beëdigd door de rechtbank. Ze is dan de eerste vrouwelijke notaris in de gemeente Almelo.

Vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus, worden zowel het officiële afscheid van notaris Willems als de feestelijkheden rond de kantoorovername door notaris Lucassen uitgesteld.

Meer berichten