Kom naar een van de open dagen van het Noordik
Kom naar een van de open dagen van het Noordik (Foto: )

Het Noordik helpt met kiezen, kom je talent ontdekken

ALMELO - De overstap maken naar het voortgezet onderwijs, dat doe je niet zomaar. Niet alleen voor groep 8-ers, maar ook voor ouders is het een grote stap en soms een pittige zoektocht. Want waar doe je goed aan, wat moet je adviseren, hoe kun je nu precies je kind uitleggen wat er verandert en welke keuzes hij moet maken? Dat is best lastig.

Van Renneslaan

De vestiging Van Renneslaan (vmbo - mavo) is een ondernemende school, die bruist van de activiteiten. In de onderbouw hebben we speciale uren voor loopbaanoriëntatie ontwikkeld, waarin onze leerlingen heel creatief aan de slag gaan en leren talenten te ontdekken. Aan de hand van een persoonlijk leerplan en een eigen coach gaan leerlingen aan de slag. Ook werken ze gezamenlijk aan een gezonde levensstijl en hebben ze een sportklas.

Noordikslaan

Op de vestiging Noordikslaan (mavo - havo - atheneum - gymnasium) bieden ze steeds meer onderwijs op maat. Ze werken met de iPad ter ondersteuning van de lessen. Nieuw dit schooljaar is het IT-college. En dat is nog niet alles. Ook zijn ze een Topsport Talentschool, geven ze expeditie-onderwijs, vinden ze maatschappelijke stage heel belangrijk, bieden ze volop huiswerkondersteuning, komt de mentor in de eerste klas op huisbezoek en staat Het Noordik bekend als een echte cultuurschool in al zijn facetten, waaronder de theaterklas en de Noordikmusical. Uiteraard bent u samen met uw kind van harte welkom tijdens de open dagen. Op http://www.noordik.nlvindt u een bron van informatie over Het Noordik. Ook zijn ze te volgen op Facebook en Instagram.

Noordik Kieshulp

Voortgezet onderwijs? Hoe werkt dat eigenlijk? Hoe zwaar is mijn boekentas, krijg ik een eigen kluisje? Krijg ik elke keer les in een ander lokaal? En waar kan ik uit kiezen? Wij geven antwoord op alle vragen van uw kind. Om hem of haar al een beetje op weg te helpen hebben we een Kieshulp samengesteld, die we op een groot aantal basisscholen in de regio mochten uitdelen. De Kieshulp is een soort logboekje, waarin leerlingen per activiteit tips en een aantal handige vragen krijgen voorgelegd, die ze kunnen stellen. Heeft u het boekje gemist? Mail dan naar info@noordik.nl. Zaterdag 1 februari, havo/vwo-vestiging Noordikslaan 9.30-13.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden