Marijke Werkman, Cor Werkman en Harrie Wiesseman met de dierenambulance voor het pand aan de Poulinkstraat
Marijke Werkman, Cor Werkman en Harrie Wiesseman met de dierenambulance voor het pand aan de Poulinkstraat (Foto: Marion Wesselink)

Dierenvoedselbank in Almelo

ALMELO - Sinds kort heeft Almelo er een nieuwe bank bij. Naast de Voedselbank en de Speelgoedbank komt er nu ook een Dierenvoedselbank. 'Helaas is het bittere noodzaak,' laat Cor Werkman weten. Hij is samen met Marijke Werkman en Harrie Wiessemann de oprichter van de Dierenvoedselbank. Vanaf 15 januari gaat vanuit Poulinkstraat 13 de Dierenvoedselbank officieel van start.

Mensen met huisdieren die bekend zijn bij de Voedselbank of Almelo doet mee, kunnen een beroep doen op de Dierenvoedselbank. Ze kunnen er terecht voor voer maar ook voor alle andere benodigdheden om een huisdier te kunnen houden, zoals riemen, halsbanden, manden en voerbakken. Men is nog druk doende om nog meer sponsoren te vinden, maar in Dierenlot heeft men een goede sponsor gevonden die al het nodige toegezegd heeft aan voer en dat ook in de toekomst wil blijven doen.

Samenwerking

De Dierenvoedselbank staat helemaal los van de Voedselbank en de Speelgoedbank, maar werkt heel nauw samen met de Dierenambulance Twente West, waar Cor Werkman ook bij betrokken is. Veel gaat via facebook waar inmiddels 246 volgers staan genoteerd. Ook zijn er al 87 aanmeldingen binnen van mensen die voor de Dierenvoedselbank in aanmerking komen. 'Maar de categorie mensen die zich schamen om naar ons toe te komen is nog heel groot, dat zou in deze tijd niet nodig moeten zijn', aldus Cor. 'Wij willen ze graag uit het slop trekken, waardoor ze hun huisdier kunnen behouden. Vooral voor kinderen is dit van groot belang, die zijn vaak erg gehecht aan hun huisdier. Je ziet nu vaak dat de dieren gedumpt worden of naar het asiel gebracht.' 'Schaamte is echt niet nodig, voel je welkom bij de club,' geeft Cor Werkman met een knipoog aan.

Er zijn ook veel ouderen die vanwege fysieke problemen hun huisdier weg doen. Ze zijn bijvoorbeeld niet in de gelegenheid naar de dierenarts te gaan of hebben de geldelijke middelen niet. Mensen kunnen voor een pasje in aanmerking komen en daarmee 20% korting krijgen bij de dierenarts. De dierenarts Herman ter Keurs, die zijn praktijk op het Nijrees heeft, werkt hier graag aan mee. Mensen met een dergelijk pasje krijgen het eerste consult gratis en verder de 20% korting op volgende consulten.

Vrijwilligers

Er hebben zich inmiddels een aantal vrijwilligers gemeld die mee willen helpen. Momenteel worden daar de nodige gesprekken mee gevoerd om een en ander goed af te stemmen. Ook de zoektocht naar sponsoren gaat door en blijven vanzelfsprekend van harte welkom. Ook worden zoveel mogelijk passende middelen verzameld. Op 15 januari gaat alles van start.

Voor info kan men kijken op dierenvoedselbankalmelo@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden