Een turfmomentje van ongeveer een half uur leverde vijf automobilisten op die schijnbaar nietsvermoedend door de Klara Zetkinstraat over de nieuwe brug hun weg vervolgden
Een turfmomentje van ongeveer een half uur leverde vijf automobilisten op die schijnbaar nietsvermoedend door de Klara Zetkinstraat over de nieuwe brug hun weg vervolgden (Foto: Marion Wesselink)

Rijden door de Klara Zetkinstraat niet de bedoeling!

ALMELO - De grote bloembakken aan het begin van de brug bij de Klara Zetkinstraat zijn weggehaald. De weg lijkt vrij voor verkeer. Maar er staan op meerdere plaatsen grote borden dat het om een voetgangerszone gaat en dat er geen auto's en ook geen snorfietsen door mogen.

'Er mogen daar beslist geen auto's rijden en wij willen heel graag gewoontevorming voorkomen,' geeft wethouder Jan Martin van Rees aan. Afgelopen week is de kwestie binnen de gemeenteraad nog uitvoerig aan de orde geweest. Toch rijden er nog dagelijks meerdere auto's door de straat en over de nieuwe brug. Een turfmomentje van een half uurtje leverde vijf automobilisten op die rustig en schijnbaar niet beter wetend door de straat reden, zoals ze gewend waren voor het water de stad binnen stroomde en er nog geen brug tegenover de ABN AMRO lag. De Klara Zetkinstraat was jarenlang een ideale éénrichtingsweg en sluiproute om toch redelijk vlot vanaf de Wierdensestraat richting de Boddenstraat te rijden.

Rode paaltjes

Wethouder Jan Martin van Rees geeft aan dat hij op korte termijn wil kijken of er misschien tijdelijk rode paaltjes geplaatst kunnen worden. Hij wil daarbij wel rekening houden met de bevoorrading van restaurant Kreta. Handhavers zullen mensen bekeuren wanneer ze betrapt worden. 'Maar we gaan er echt niet de hele dag iemand neerzetten,' aldus Van Rees. De paaltjes worden voorzien van een bepaald slot dat alleen zonodig verwijderd kan worden. Er wordt naarstig nagedacht over het plaatsen van allerlei camera's op meerdere plekken in de stad. Aan het eind van het jaar wil men vanuit de gemeente camera's plaatsen en dan worden mensen die deze sluiproute nemen sowieso bekeurd. 'De bloembakken zijn weggehaald om hulpdiensten en bevoorrading mogelijkheden te geven de aangrenzende panden te bereiken. Maar dat biedt ook de overige Almeloërs de gelegenheid door de straat en over de brug te rijden. Dat is absoluut niet de bedoeling en het mag zeker geen gewoonte worden,' aldus Van Rees. Men kijkt ook nog eens goed naar de verschillende verkeersborden, misschien kunnen deze nog meer verduidelijking krijgen of nog betere aanwijzingen. Dat in combinatie met een rood paaltje dat in speciale gevallen verwijderd kan worden, moet voorlopig de mensen voldoende afremmen om door de Klara Zetkinstraat te rijden. Degene die straks in het najaar, wanneer de camera's geplaatst zijn, alsnog door de straat rijdt kan op een flinke bon op de deurmat rekenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden