Henk en Diny Roesink delen al vijftig jaar lief en leed
Henk en Diny Roesink delen al vijftig jaar lief en leed (Foto: Marion Wesselink)

Echtpaar Roesink een gouden paar

ALMELO - Henk Roesink en Diny Wind vierden na een verkeringstijd van 7 jaar dat ze vijftig jaar getrouwd waren. Het was op 11 december 1969 dat ze samen in het huwelijksbootje stapten. Diny(72) is een echte Almelose, Henk (75) is geboren in Azelo. Het paar heeft drie kinderen en twee kleinkinderen.

Henk begon op zijn 13e al met werken, werkte zegge en schrijven een halve dag in de fabriek, maar wist meteen dat hij liever in de buitenlucht werkt. Hij is nog wel tot 1965 als bijrijder bij Bolletje werkzaam geweest. Daarna ging naar de ACO om daar als melkventer voor de melkfabriek aan de slag te gaan. Na vier jaar kon hij bij de PTT aan het werk. Naast sorteren was dat ook post bezorgen en die buitenlucht beviel hem goed. Hij heeft dit tot zijn pensionering gedaan.

Diny heeft na de ULO een tijd bij de belastingdienst gewerkt. Ook werkte ze een tijd lang als typiste voor Hilarius om het Dagblad van het Oosten gestalte te geven. Daarna kreeg ze de kinderen en stopte met werken. Later is ze als schoonmaakster aan de slag gegaan en volgde ook weer een computercursus. Uiteindelijk werd ze ziekenverzorgster op Eugeria. Dit vond ze heel fijn en het werken in een team sprak haar ook erg aan.

Het paar woonde eerst in de Sibeliusstraat twaalf hoog in de flat, maar ze waren heel blij dat ze naar een huis op de begane grond konden. Nu wonen ze sinds 2002 op de eerste verdieping van de Magnoliastraat, met een prachtig uitzicht over de weilanden. Beiden hebben nog vele hobby's zoals natuurfoto's maken en websites beheren. Onder de naam 'liefdesband' (www.liefdesband.nl). Hoe toepasselijk voor een gouden paar.

Ze leerden elkaar kennen tijdens het winkels kijken in de Grotestraat en daar is het niet bij gebleven. 'je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, als je maar wel zo groot bent om ook tijdig je excuus aan te bieden als je het niet bij het rechte eind hebt', laat Henk weten en Diny vult aan dat respect en acceptatie daar bij horen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden