Johanna ter Steege wil samen met filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen.
Johanna ter Steege wil samen met filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen.

Oude amateurfilmbeelden gezocht

Algemeen

Wat maakt Twente tot Twente? In een film over een eeuw Twente, met alleen maar beelden van vroeger willen actrice Johanna ter Steege en filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen. Deze avondvullende bioscoopfilm ‘Twente op film’ wordt voor de zomer van 2022 uitgebracht en zal daarna ook te zien zijn bij RTV Oost. 

TWENTE - “Er is veel gefilmd in Twente in de laatste honderd jaar. Oude Polygoonjournaals en bedrijfsfilms, ze zijn nog in de filmarchieven te vinden. Toch vertellen die films niet het hele verhaal. Er ontbreken nog alledaagse filmbeelden, amateurfilms die nu nog in kasten en op zolders liggen. Wij zijn op zoek naar bewegende beelden die alles zeggen over het land tussen Regge en Dinkel”, aldus Johanna en Erik.
Zij zoeken films die een intiem inkijkje geven in het leven van alledag, met zijn hoogte- en dieptepunten. Dat kan van alles zijn. Straatbeelden, het wassen van de auto, feesten en evenementen, Palmpasen, sportwedstrijden, de winters van vroeger, het boerenbedrijf, festivals. In kleur of zwart wit, met of zonder geluid. Dus kijk op zolder of vraag familie of vrienden naar oude films, en wie weet zijn de beelden wel terug te zien op het witte doek.

Alle informatie over het filmproject van Johanna ter Steege en Erik Willems is te vinden op de website www.twenteopfilm.nl. Hier is ook meer te lezen over het project, de makers en wat er met de amateurfilmbeelden gebeurt.

Kijk- en brengdagen

Wie oud filmmateriaal heeft, kan met de filmpjes naar het Historisch Filmcafé Twente komen. In 2022 organiseert Twente op film drie breng- en kijkdagen. Aanmelden is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd. Stuur een mail naar info@twenteopfilm.nl met de dag. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen filmpjes ingeleverd worden, de koffie staat klaar op donderdag 6 januari in de Museumfabriek in Enschede, donderdag 13 januari in het Rijssens Museum en woensdag 19 januari in het Oyfo Techniek Museum in Hengelo.

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 2 uur geleden
Tweedaagse workshop tekenen in het Krikkenhaar.
Rob Koenders geeft tweedaagse workshop 6 uur geleden
Daniëlle Aman (links) en Marion Kassenberg.
Huiselijk kinderdagverblijf De Hommel open in Almelo 19 apr, 13:39
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 07:49
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 18 apr, 18:53
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 18 apr, 13:36
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 18 apr, 09:47
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28