<p>Op de voorgrond Jan Geerdink, Bob Jonker en Patrick te Rietmole. Wethouder Arjen Maathuis, burgemeester Arjen Gerritsen en Bern Sanders kijken toe.</p>

Op de voorgrond Jan Geerdink, Bob Jonker en Patrick te Rietmole. Wethouder Arjen Maathuis, burgemeester Arjen Gerritsen en Bern Sanders kijken toe.

‘Almelo trots op tecnotion’

ALMELO - Tecnotion, een van de belangrijke hightechbedrijven in de maakindustrie in Almelo, gaat zich nieuw vestigen op het XL Businesspark Twente. Daarvoor tekenden de CEO’s Bob Jonker en Patrick te Rietmole en projectdirecteur Jan Geerdink van XL Businesspark Twente de overeenkomst.

De producent en ontwikkelaar van lineaire en torquemotoren die hun weg vinden in allerlei innovatieve productieprocessen, in automatiseringen en in robotica-industrie, gaat de activiteiten concentreren op een bedrijfskavel van twintigduizend vierkante meter.

Tecnotion telt in Almelo nu nog vier locaties, waaronder de hoofdvestiging op Twentepoort West, parallel aan de Henriëtte Roland Holstlaan. De vestiging op XL Businesspark is straks de nieuwe basis waar alle Almelose activiteiten worden gebundeld.

“Dit is de hoogwaardige kwaliteit die we zochten”, aldus directeur Te Rietmole. “We zijn zeer content dat we zo goed zijn begeleid en geholpen door de gemeente Almelo en de andere partners in XL Businesspark Twente, dus alle hierin deelnemende gemeentes. Dat is ook wat ons aan Twente en aan Almelo bindt. We hebben als bedrijf een echt goed ondernemersklimaat nodig. Dan kunnen we ons focussen op ons bedrijfsbelang en waar wij goed in zijn.”

Wethouder Economische Zaken Arjen Maathuis spande zich samen met burgemeester Arjen Gerritsen maximaal in om de overgang van Tecnotion naar het XL Businesspark mogelijk te maken. “Almelo is trots op dit innovatieve bedrijf. Het is een magnifiek voorbeeld van de tech-industrie in Twente. Het is prachtig dat we die hoogwaardige werkgelegenheid in productie en research & development kunnen behouden in Twente en bovendien toekomst kunnen bieden. Regionaal en met XL Businesspark Twente hebben we intensief overleg gevoerd. De nieuwbouw van Tecnotion is een geweldig resultaat van onze gezamenlijke inspanningen.”

Tecnotion is van oorsprong een onderdeel van Philips. Het bedrijf ontstond daarna door een management buy-out eind jaren negentig.

De oprichters en aandeelhouders Theo van der Meijden en Jaap Dobben komen uit de regio Almelo. Door zich zeer sterk te specialiseren, maakte het bedrijf een sterke groei door. Het bedrijf startte in China, dichtbij de Aziatische markt, ook een productievestiging. Hiervoor werden in Almelo de processen voorbereid en de mensen opgeleid. In Almelo groeide het bedrijf van ongeveer dertig mensen bij de start naar nu ruim tweehonderd medewerkers. Wereldwijd zijn er vierhonderd medewerkers.

Directeur Jonker denkt dat op XL Businesspark verdere groei van het bedrijf mogelijk wordt. “De stap naar een nieuw bedrijfspand is een wezenlijke. We willen doorgroeien als wereldwijd gewaardeerde speler als het gaat om tech innovaties. Wij willen gewoon de beste blijven in ons specialisme. Daar komt natuurlijk veel bij kijken. We zijn nu actief in zes landen en zakelijk verbonden met wereldspelers als ASML. Die marktpositie willen we natuurlijk continueren. Deze nieuwe bedrijfslocatie biedt ons de uitstraling die we zoeken, ook voor onze tweehonderd medewerkers in Almelo en de talenten die we zoeken.”

Over de komst van Tecnotion naar het XL Businesspark zegt projectdirecteur Jan Geerdink: “Dit benadrukt opnieuw dat XL Businesspark een gewilde locatie is. En aan Tecnotion lees je natuurlijk ook de groei van de tech-industrie in Twente af. Dat succes moeten we samen doordacht ruimte blijven bieden. Tecnotion had de nadrukkelijke wens zich hier te vestigen vanwege de uitstraling, de ligging, de ontsluiting en onze uitstekende faciliteiten.”

Meer berichten