Het grote gemengde koor van Toonkunst treedt juist op na de kerstperiode
Het grote gemengde koor van Toonkunst treedt juist op na de kerstperiode (Foto: )

Toonkunst treedt op in Grote Kerk 'Naklank van het Kerstlied'

ALMELO - 'Er treden al tal van koren op in de periode vòòr Kerstmis, vandaar dat wij heel bewust gekozen hebben voor een concert na de feestdagen,' aldus Annelies de Roo. Zij is pr-medewerker van Toonkunst, één van de toonaangevende koren in Almelo. Op vrijdagavond 10 januari 2020 is de Grote Kerk het decor van het grote gemengde koor Toonkunst. Zij brengen het concert 'Naklank van het Kerstlied', van Bach tot Whitbourn.

Het wordt een concert dat is geïnspireerd op de historie van het kerstverhaal en de kerstgedachte. Dus gebaseerd op de komst van nieuw leven en de boodschap van vrede op aarde. De meeste concerten worden vanuit de Adventsperiode, tijd van verwachting, die vooraf gaat aan de kerstperiode gehouden. Het concert op 10 januari wordt juist een optreden naar aanleiding van alle gebeurtenissen van de kerstperiode tijdens eind december. Dus een terugblik op die periode.

Solisten en begeleiding

De twee vocale solisten die gaan optreden hebben de nodige professionaliteit in huis, al staan ze nog aan het begin van hun carrière. Ze zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse Conservatoria. Het zijn Stefan Kennedy, hij zal als tenor te horen zijn. En Joep van Geffen, hij zingt als solist de baspartij. Beide heren zullen hun solopartijen in vier van de zeven werken laten horen. Miriam Stoffelsma speelt op de sopraansaxofoon. en Gerrie Meijers verzorgt de piano- en orgelklanken. De muzikale begeleiding van dit concert wordt verzorgd door het NASKA ensemble.

Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest is al ruim 10 jaar een enthousiast en flexibel orkest dat bestaat uit een vaste kern van ongeveer 50 professionele musici. Het repertoire reikt van barok tot de hedendaagse muziek. Ze verzorgen per jaar vele concertbegeleidingen. De Grote Kerk leent zich uitstekend voor dergelijke concerten zoals Toonkunst dit brengt. De geweldige akoestiek komt heel goed tot haar recht voor de meer dan zeventig leden.

Kaarten

Het concertdeel onder de titel 'Son of God' van James Whitbourn kent een bijzondere bezetting, bestaande uit een gemengd koor, orgel en sopraansaxofoon. De algehele leiding is in handen van dirigent Arno Vree.

De toegangskaarten zijn in de voorverkoop met korting verkrijgbaar bij leden van Toonkunst en bij Boekhandel Broekhuis. Kaarten verkrijgbaar ook op de avond zelf bij de Grote Kerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden