(Foto: Riwald Dakar Team / Rallymaniacs)
(Foto: Riwald Dakar Team / Rallymaniacs)

Almelo’s Riwald Dakar Team met hybride truck

Algemeen

ALMELO - Het Almelose Riwald Dakar Team heeft sinds 2019 een samenwerking met de Tsjechische partner MKR Technology. De samenwerking heeft betrekking tot de hybride off-roadtruck. Riwald Recycling is een van de voorlopers op het gebied van hybride en volledig elektrisch aangedreven kranen.

‘’Vandaar de keuze voor de hybride off-roadtruck, waarmee het Riwald Dakar Team sinds 2020 uitkomt in de befaamde Dakar Rally’’, zo laat het team weten.

Zowel het bedrijf Riwald Recycling als het Riwald Dakar Team investeert in duurzaamheid. Het team stond dan ook als eerste deelnemer aan de start met een alternatieve energie- en krachtbron. ‘’Het was een gewaagd en ambitieus project’’, zegt rijder Gert Huzink. ‘’Het starten van dit complexe project heeft het team de nodige kopzorgen gebracht. Het is niet eenvoudig iets nieuws te brengen maar we zijn ervan overtuigd dat we moeten investeren in duurzaamheid, al is het met vallen en opstaan. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we de hybride truck in samenwerking met MKR Technology kunnen perfectioneren. Mede door de kennis die we opdoen in dit project onderzoeken we de mogelijkheden voor het bouwen van een volledig elektrisch aangedreven truck.”

Het team is trots dat zij als eerste deelnemer van de befaamde rally met een hybride truck meedoen aan het Dakar Future project. 

!
Afbeelding
Band Sultan speelt live in Café de Stam 17 uur geleden
Afbeelding
Jubileum bij Lords Choir 19 uur geleden
Afbeelding
Bomen planten in Bornerbroek 21 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie Douwe Egberts punten Lions 30 nov, 10:09
Afbeelding
Repair Café de Hagedoorn wordt steeds populairder 30 nov, 09:48
Afbeelding
Judoclinics door Judo Almelo in IISPA 29 nov, 16:16
Afbeelding
Column Marleen Vulic: Verwachtingen, verlangens 29 nov, 13:44
Afbeelding
‘Klupengel’ uitgereikt aan Obimex 29 nov, 11:52