(Foto: Riwald Dakar Team / Rallymaniacs)
(Foto: Riwald Dakar Team / Rallymaniacs)

Almelo’s Riwald Dakar Team met hybride truck

Algemeen

ALMELO - Het Almelose Riwald Dakar Team heeft sinds 2019 een samenwerking met de Tsjechische partner MKR Technology. De samenwerking heeft betrekking tot de hybride off-roadtruck. Riwald Recycling is een van de voorlopers op het gebied van hybride en volledig elektrisch aangedreven kranen.

‘’Vandaar de keuze voor de hybride off-roadtruck, waarmee het Riwald Dakar Team sinds 2020 uitkomt in de befaamde Dakar Rally’’, zo laat het team weten.

Zowel het bedrijf Riwald Recycling als het Riwald Dakar Team investeert in duurzaamheid. Het team stond dan ook als eerste deelnemer aan de start met een alternatieve energie- en krachtbron. ‘’Het was een gewaagd en ambitieus project’’, zegt rijder Gert Huzink. ‘’Het starten van dit complexe project heeft het team de nodige kopzorgen gebracht. Het is niet eenvoudig iets nieuws te brengen maar we zijn ervan overtuigd dat we moeten investeren in duurzaamheid, al is het met vallen en opstaan. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we de hybride truck in samenwerking met MKR Technology kunnen perfectioneren. Mede door de kennis die we opdoen in dit project onderzoeken we de mogelijkheden voor het bouwen van een volledig elektrisch aangedreven truck.”

Het team is trots dat zij als eerste deelnemer van de befaamde rally met een hybride truck meedoen aan het Dakar Future project. 

Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op Tweede Paasdag 3 uur geleden
Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 7 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 28 mrt, 14:00
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 28 mrt, 12:27
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43