Penningmeester Jan Grob, voorzitter Mark Niemeijer, secretaris Laurens Pouwel en wethouder Arjen Maathuis.
Penningmeester Jan Grob, voorzitter Mark Niemeijer, secretaris Laurens Pouwel en wethouder Arjen Maathuis.

Bedrijven Bornsestraat doen ‘t samen

Algemeen

ALMELO - De gezamenlijke bedrijven verenigd in de Bedrijvenkring Bornsestraat willen jaarlijks 30.000 euro investeren in hun bedrijvenpark. Speerpunten zijn de duurzame kwaliteit en uitstraling van het bedrijvenpark, de veiligheid en de samenwerking.

De officiële peiling voor het instellen van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Bornsestraat 2022-2026 is succesvol verlopen: 88 procent van de geldige stemmen was voor.

Voorzitter Mark Niemeijer is enthousiast over de samenwerking tussen de circa zestig bedrijven op het bedrijvenpark. “In ons BIZ-plan staan projecten voor de komende 5 jaar. We versterken hiermee de sociale cohesie en samenwerking maar het is ook van belang voor het behoud van de vastgoedwaarden in dit gebied. We zijn blij dat we dit gaan doen nu de BIZ deze week een feit is geworden.”

Wethouder Arjen Maathuis is trots op deze aanpak en ambitie: “Dit past bij de veelal innovatieve en internationaal ondernemende bedrijven op dit bedrijvenpark. De samenwerking versterkt de uitstraling en veiligheid op het bedrijvenpark, maar ook de aantrekkelijkheid, zowel voor personeel als prospects en relaties. Het is ook een mooi voorbeeld is voor andere bedrijvenparken.”

Via de BIZ komt jaarlijks 30.000 euro beschikbaar. Met dit bedrag investeren de ondernemers onder meer in een openbare ruimte voor de uitstraling van het bedrijvenpark, in cameratoezicht op de toegangswegen en in de kosten voor de inhuur van een professionele parkmanager. Daarnaast wordt vanuit de BIZ het Keurmerk Veilig Ondernemen betaald. De BIZ-activiteiten staan los van de activiteiten en werkzaamheden die de gemeente op het bedrijvenpark verricht, zoals het onderhoud van wegen en groen. De opstartkosten voor de BIZ betaalt de gemeente.

In Nederland wordt de BIZ al op diverse bedrijvenparken succesvol ingezet voor collectieve fondsvorming. ‘’Een belangrijk voordeel is dat alle ondernemers – na het verplichte onderzoek naar draagvlak – bijdragen aan de BIZ. Op die manier ontstaat een evenwichtigere verdeling van de lasten voor collectieve activiteiten.’’

Het Gemeentelijke Belastingkantoor Twente gaat de kosten voor de BIZ innen. De gemeente verstrekt daarna de opbrengsten in de vorm van een subsidie aan de hiervoor opgerichte Stichting BIZ-BBA.

Afbeelding
Challenge 14 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 15 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 16 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 19 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21
Afbeelding
Open dag Trein Hobby Club Almelo 1 mrt, 12:03