Penningmeester Jan Grob, voorzitter Mark Niemeijer, secretaris Laurens Pouwel en wethouder Arjen Maathuis.
Penningmeester Jan Grob, voorzitter Mark Niemeijer, secretaris Laurens Pouwel en wethouder Arjen Maathuis.

Bedrijven Bornsestraat doen ‘t samen

Algemeen

ALMELO - De gezamenlijke bedrijven verenigd in de Bedrijvenkring Bornsestraat willen jaarlijks 30.000 euro investeren in hun bedrijvenpark. Speerpunten zijn de duurzame kwaliteit en uitstraling van het bedrijvenpark, de veiligheid en de samenwerking.

De officiële peiling voor het instellen van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Bornsestraat 2022-2026 is succesvol verlopen: 88 procent van de geldige stemmen was voor.

Voorzitter Mark Niemeijer is enthousiast over de samenwerking tussen de circa zestig bedrijven op het bedrijvenpark. “In ons BIZ-plan staan projecten voor de komende 5 jaar. We versterken hiermee de sociale cohesie en samenwerking maar het is ook van belang voor het behoud van de vastgoedwaarden in dit gebied. We zijn blij dat we dit gaan doen nu de BIZ deze week een feit is geworden.”

Wethouder Arjen Maathuis is trots op deze aanpak en ambitie: “Dit past bij de veelal innovatieve en internationaal ondernemende bedrijven op dit bedrijvenpark. De samenwerking versterkt de uitstraling en veiligheid op het bedrijvenpark, maar ook de aantrekkelijkheid, zowel voor personeel als prospects en relaties. Het is ook een mooi voorbeeld is voor andere bedrijvenparken.”

Via de BIZ komt jaarlijks 30.000 euro beschikbaar. Met dit bedrag investeren de ondernemers onder meer in een openbare ruimte voor de uitstraling van het bedrijvenpark, in cameratoezicht op de toegangswegen en in de kosten voor de inhuur van een professionele parkmanager. Daarnaast wordt vanuit de BIZ het Keurmerk Veilig Ondernemen betaald. De BIZ-activiteiten staan los van de activiteiten en werkzaamheden die de gemeente op het bedrijvenpark verricht, zoals het onderhoud van wegen en groen. De opstartkosten voor de BIZ betaalt de gemeente.

In Nederland wordt de BIZ al op diverse bedrijvenparken succesvol ingezet voor collectieve fondsvorming. ‘’Een belangrijk voordeel is dat alle ondernemers – na het verplichte onderzoek naar draagvlak – bijdragen aan de BIZ. Op die manier ontstaat een evenwichtigere verdeling van de lasten voor collectieve activiteiten.’’

Het Gemeentelijke Belastingkantoor Twente gaat de kosten voor de BIZ innen. De gemeente verstrekt daarna de opbrengsten in de vorm van een subsidie aan de hiervoor opgerichte Stichting BIZ-BBA.

!
Afbeelding
Band Sultan speelt live in Café de Stam 16 uur geleden
Afbeelding
Jubileum bij Lords Choir 18 uur geleden
Afbeelding
Bomen planten in Bornerbroek 21 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie Douwe Egberts punten Lions gisteren
Afbeelding
Repair Café de Hagedoorn wordt steeds populairder gisteren
Afbeelding
Judoclinics door Judo Almelo in IISPA 29 nov, 16:16
Afbeelding
Column Marleen Vulic: Verwachtingen, verlangens 29 nov, 13:44
Afbeelding
‘Klupengel’ uitgereikt aan Obimex 29 nov, 11:52