Penningmeester Jan Grob, voorzitter Mark Niemeijer, secretaris Laurens Pouwel en wethouder Arjen Maathuis.
Penningmeester Jan Grob, voorzitter Mark Niemeijer, secretaris Laurens Pouwel en wethouder Arjen Maathuis.

Bedrijven Bornsestraat doen ‘t samen

Algemeen

ALMELO - De gezamenlijke bedrijven verenigd in de Bedrijvenkring Bornsestraat willen jaarlijks 30.000 euro investeren in hun bedrijvenpark. Speerpunten zijn de duurzame kwaliteit en uitstraling van het bedrijvenpark, de veiligheid en de samenwerking.

De officiële peiling voor het instellen van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Bornsestraat 2022-2026 is succesvol verlopen: 88 procent van de geldige stemmen was voor.

Voorzitter Mark Niemeijer is enthousiast over de samenwerking tussen de circa zestig bedrijven op het bedrijvenpark. “In ons BIZ-plan staan projecten voor de komende 5 jaar. We versterken hiermee de sociale cohesie en samenwerking maar het is ook van belang voor het behoud van de vastgoedwaarden in dit gebied. We zijn blij dat we dit gaan doen nu de BIZ deze week een feit is geworden.”

Wethouder Arjen Maathuis is trots op deze aanpak en ambitie: “Dit past bij de veelal innovatieve en internationaal ondernemende bedrijven op dit bedrijvenpark. De samenwerking versterkt de uitstraling en veiligheid op het bedrijvenpark, maar ook de aantrekkelijkheid, zowel voor personeel als prospects en relaties. Het is ook een mooi voorbeeld is voor andere bedrijvenparken.”

Via de BIZ komt jaarlijks 30.000 euro beschikbaar. Met dit bedrag investeren de ondernemers onder meer in een openbare ruimte voor de uitstraling van het bedrijvenpark, in cameratoezicht op de toegangswegen en in de kosten voor de inhuur van een professionele parkmanager. Daarnaast wordt vanuit de BIZ het Keurmerk Veilig Ondernemen betaald. De BIZ-activiteiten staan los van de activiteiten en werkzaamheden die de gemeente op het bedrijvenpark verricht, zoals het onderhoud van wegen en groen. De opstartkosten voor de BIZ betaalt de gemeente.

In Nederland wordt de BIZ al op diverse bedrijvenparken succesvol ingezet voor collectieve fondsvorming. ‘’Een belangrijk voordeel is dat alle ondernemers – na het verplichte onderzoek naar draagvlak – bijdragen aan de BIZ. Op die manier ontstaat een evenwichtigere verdeling van de lasten voor collectieve activiteiten.’’

Het Gemeentelijke Belastingkantoor Twente gaat de kosten voor de BIZ innen. De gemeente verstrekt daarna de opbrengsten in de vorm van een subsidie aan de hiervoor opgerichte Stichting BIZ-BBA.

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 17 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 18 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 22 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42