Bijzondere en onderscheidende meerwaarde voor Almelo
Bijzondere en onderscheidende meerwaarde voor Almelo (Foto: )

Stichting Historisch Festival Almelo wint Stadsprijs 2019

ALMELO - Stichting Historisch Festival Almelo is de winnaar van de Stadsprijs Almelo 2019. De stichting zet elke twee jaar met hulp van vele vrijwilligers een spectaculair evenement neer voor een breed publiek. Vanwege de bijzondere en onderscheidende meerwaarde voor Almelo koos de onafhankelijke commissie Stadsprijs unaniem de stichting Historisch Festival Almelo als winnaar. De stichting ontvangt €3.000, een oorkonde en een sculptuur. Burgemeester Gerritsen reikte de prijs op vrijdagmiddag 13 december uit.

Uit meer dan 400 inzendingen selecteerde de commissie Stadsprijs drie genomineerden. Naast Historisch Festival Almelo waren ook Stichting De Eethoek en Zomerschool voor Senioren genomineerd. De Stadsprijs bestaat sinds 1997 en werd dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. Inwoners kunnen voordrachten doen voor de Stadsprijs, die bedoeld is voor verenigingen, organisaties en bijvoorbeeld vrijwilligers die zich op een bijzondere en toegevoegde wijze inzetten voor de stad. Historisch Festival Almelo wint met de Stadsprijs €3.000 en moet dit bedrag ten goede laten komen aan de Almelose samenleving.

Stichting Historisch Festival Almelo

Het Historisch Festival is genomineerd vanwege de bijzondere en onderscheidende meerwaarde die ze hebben voor de stad. Daarnaast is het festival gratis toegankelijk voor alle inwoners. Het is ook om deze redenen dat de commissie de Stadsprijs toekent aan de Stichting Historisch Festival Almelo. 'Mooi ook hoe de samenwerking met het onderwijs is gezocht, goed om kinderen op deze manier te interesseren voor geschiedenis,' aldus voorzitter van de commissie Peter van der Hout. Het festival is inmiddels van structurele waarde in en voor Almelo geworden. 'Elke twee jaar is er sprake van een geweldig spektakel in het Schelfhorstpark voor een breed publiek. De organisatie werkt samen met een heleboel Almelose vrijwilligers. Het toont de verbindingskracht van de stad,' vertel Van der Hout.

Eerdere winnaars

De Stadsprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. In 2017 mocht Huis van Katoen en Nu de stadsprijs in ontvangst nemen. Eerdere winnaars waren Heracles Almelo (2015), de Almelose Ruiterdagen (2013), de Stichting HobNob (2011), de Stichting Atelierroute Almelo (2009), de Geleraaf (2007), de Stichting Beeklustpark (2005), Nolda Schepers

en Diny Wind voor het project Boodschappenmand (2003), de Stichting Profronde Almelo (2001), Ineke Pezie voor het Mans Kapbergproject (1999) en Jan Krol voor zijn werk voor en namens de Bibliotheek Almelo (1997).

Commissie Stadsprijs

De commissie Stadsprijs is een onafhankelijke commissie die een bindende voordracht voor de winnaar doet aan het college van burgemeester en wethouders. Voorzitter van de commissie is Peter van der Hout. De commissie bestaat verder uit Cobi Noordhoff, Marjolein Wessels, Brian van Loo, Gabriël Urucoglu en Joost Tiemersma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden