Groene stroom voor ruim één derde van alle Almelose huishoudens
Groene stroom voor ruim één derde van alle Almelose huishoudens (Foto: )

Zonnepark Aadijk Almelo in gebruik

ALMELO - Vrijdag 6 december werd Zonnepark Aadijk Almelo officieel in gebruik genomen en is de levering van duurzame energie op het elektriciteitsnet een feit. De gemeente Almelo, Obton A/S en SolarEnergyWorks B.V. hebben in 2016 gezamenlijk de realisatie van Zonnepark Aadijk Almelo geïnitieerd.

De ingebruikname vindt 1,5 jaar na de vergunningverlening in medio 2018 plaats, een topprestatie voor een zonnepark van deze omvang. In deze periode is zowel het zonnepark gerealiseerd, alsook de aansluiting op het elektriciteitsnet door netbeheerder Enexis. Het zonnepark aan de Aadijk beslaat ongeveer 40 hectare en bestaat uit circa 120.000 fotovoltaïsche panelen die elektrische energie uit zonlicht omzetten. Het zonnepark levert daarmee een substantiële bijdrage aan de 2030 CO2 reductiedoelstellingen van de gemeente Almelo.

De hoeveelheid duurzaam opgewekte stroom komt overeen met het stroomverbruik van circa 10.000 huishoudens. Dat betekent groene stroom voor ruim één derde van alle huishoudens.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden